20.4.2010

Tuplajuusto

Marssin eilen innoissani Mixulle vouhottamaan soijapihveistä. Menimme kauppaan ostamaan ruokaa ja pakotin Mixun hankimmaan tummaa soijarouhetta, sillä lupasin tehdä meille biffit hampurilaisia varten. Jee, idea meni läpi ja Mixu lupautui tekemään lohkoperunoita.

Hieno kuva on Valtterin ottama. Masentaa omat kuvailut aina Valtterin tähtiotosten jälkeen.

Hampurilaisissa on täytteenä
salaattia
punasipulia
hampurilaiskastiketta
ketsuppia
majoneesia
tomaattia
juustoa
soijapihvit

Hampurilaissämpylät ihan pussista ja paahdettu leivänpaahtimessa.

Siwasta ei löytynyt cheddaria, joten pihvit laitettiin paistamisen jälkeen hetkeksi uuniin grillivastuksille, päällä oli kermajuustoa ja mozzarellaa. Jokaisessa burgerissa pari pihviä, mmmmm.

Kävin illalla nukkumaan V:n viereen ja olin jo melkein unten mailla, kun havahduin V:n kysyvän "Oletsä syönyt taas valkosipulia?". Joo, olenhan minä. Mixu laittoi perunoihin öljyä, valkosipulia, timjamia, salviaa ja suolaa. Ah.

6 kommenttia:

Nanna kirjoitti...

Näyttää ihan sairaan hyvältä ja oli käsittämättömän hyväää...nam..huomenna heti uudestaan cheddarin kanssa.

Pia kirjoitti...

hei!
tuli kokeiltua noita piffejä ja kastiketta -tähän asti herkullisimpia mitä soijasta on tullu tehtyä! viikonloppuna vois herkutella tällä hampparillaki. tosiaan tulee niiden vakkariruokien listalle :)
kiitos ohjeista!

Pitkä kirjoitti...

Pia, ihana kuulla että kokeilit! Täytyy myöntää, että tein pihvejä tänäänkin, jo kolmatta päivää peräkkäin... Hampurilaisia tuli myös survottua naamaan nyt toista päivää (Nanna, tosiaan cheddarin kanssa :)). Mutta oli pakko esitellä Pätkälle nuo uudet ihanat biffit ja kyllä kannatti!

eini kirjoitti...

Pihvit testattiin täälläkin, ja niitä tehdään kyllä toistekin. :) Koostumus oli tosi hyvä ja tekeminen nopeaa ja helppoa, mahtiohje. Seuraavaksi voisin kokeilla tehdä noista soijarouhepullia. Tai ehkä näistä saisi falafelintapaisia öljyssä uppopaistamalla? Voisi kokeilla myös pitaleivän välissä. Aijai, tuosta soijamassastahan vois saada vaikka mitä!

Pitkä kirjoitti...

Jee eini, ihanaa kun porukka on oikeasti kokeillut näitä ja ihastunut :) Itellä tosiaan meni ihan vakavan addiktion puolelle heti. Kerrohan miten ne pyörykkäkokeilut menee, koska oma testipulla paistinpannulla jäi sisältä pahasti raa'aksi, olisi varmaan pitänyt paistaa miedommalla ja kauemmin. Toi falafel-idis kuuloostaa aivan ihanalta! Mums.

eini kirjoitti...

Mun äiti tekee lihapullat aina silleen, että paistaa niihin pannulla ensin mukavan paistopinnan ja laittaa sitten uuniin loppukypsymään. Hyviä tulee. Itsellä ei ole ikinä tullut lihapullia tehtyä, kun vegesafkaa tulee enemmän laitettua vaikken kasvissyöjä olekaan. Viimestään viikonloppuna menee soijapullat testiin.