19.4.2010

Appelsiininen mokkakakku

Rakastan suklaan ja appelsiinin yhdistelmää, joten ei ole mitenkään yllätys, että tämä Appelsiininen mokkakakku (Uura Hagberg) kuuluu omiin suosikkeihini. Samasta Maku-lehdestä, josta bongasin ihanat Insinöörin soijapihvit, löytyy myös tämä ihana suklaakakku. Olen tehnyt kakkua aiemminkin ja se ei pettänyt odotuksia tälläkään kertaa.


Appelsiininen mokkakakku
Voiteluun
1rkl juoksevaa margariinia
1rkl korppujauhoja

Pohja
(tarvitset 2 appelsiinia)
2tl appelsiininkuoriraastetta
1,5dl appelsiinimehua
2 munaa
1,5dl sokeria
4dl vehnäjauhoja
4rkl kaakaojauhetta
2tl leivinjauhetta
1,5dl juoksevaa margariinia

Kuorrutus
2,5rkl voita / margariinia
3rkl vahvaa kahvijuomaa
3dl tomusokeria
2rkl kaakaojauhetta (tai sitten korvaa 3-3,5dl kaakaotomusokerilla)

Koristelu
nonparelleja tai suklaata raastettuna

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle. Voitele vuoka ja jauhota se. Pese appelsiinit hyvin. Raasta kuorta talteen ja purista mehu. Sekoita vehnäjauhojen joukkoon kaakao- ja leivinjauhe sekä appelsiininkuoriraaste. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää kuivat aineet vuorotellen mehun ja margariinin kanssa taikinaan. Sekoita varovasti tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan, levitä tasaisesti. Paista 200 asteessa 10-15 minuuttia. Jäähdytä pohja ja siirrä se tarjoilulautaselle. Sulata kuorrutuksen rasva kattilassa. Lisää muut aineet. Sekoita tasaiseksi ja levitä kuorrutus pohjan päälle. Koristele nonparelleilla tai raastetulla suklaalla.

Ei ihan maltettu ottaa kuvaa, oli ensin maistettava pari palaa.

Ei kommentteja: