11.4.2010

3 in 1

En päässyt kaverini synttäreille, joten päätin pyytää hänet meille syömään synttäriateriaa. Olin suunnitellut aloittavani illan aivan ihanalla maa-artisokkakeitolla, joka on ehdoton bravuurini, mutta lähikaupat olivat toista mieltä. Surfailin bussilla ympäri Helsinkiä, mutta lopulta oli tyytyminen b-suunnitelmaan, jonka kehittelin epätoivoisena vihannesosastolla. Bataattia ja palsternakkaa. Huono tuurini päätti kuitenkin jatkua, sillä keitettyäni vihannekset pehmeiksi kaadoin keitinveden pois! NOU! Onneksi ehdin säästää sitä tilkan pohjalle, mutta tämä oli selvästi huono puoli siinä, kun kehittelin jotain päästäni: punainen lanka unohtui ja kiire puski päälle. Soseutin pehmeät vihannekset siinä tilkassa keitinlientä, lisäsin joukkoon jääkaapista loput kermat ja tilkan maitoa ja suunniteltu keitto oli nyt pyree.

En alunperin edes aikonut postata koko sörsseliä, mutta lopulta vähän ihastuin epäonniseen tuotokseeni. Päälle paistoin voissa herkkusieniä ja lisäsin höystöön vielä ruohosipulia. Tykkäsin oikeastaan tosi paljon. Jos tuosta tekisi vielä stiffimpää, lopputuloksena olisi vähän muusimaisempi pyree, joka sopisi mainiosti lisäkkeeksi.

Bataatti ja palsternakka sopivat muuten tosi kivasti yhteen! Ah!


Kuva on seuraavan päivän lounaasta, alkuruokana tätä tarjoiltiin vähän vähemmän.


Bataatti-palsternakkakeitto/-pyree/-muusi, you name it!
2 bataattia
pala palsternakkaa
sipuli
kasvisliemikuutio
1,5dl kermaa
2rkl voita
(tilkka maitoa)

+herkkusieniä
2rkl voita
ruohosipulia

Kuori ja pilko vihannekset ja laita ne kiehumaan veteen, joka peittää sopivasti vihannekset. Heitä mukaan kasvisliemikuutio. Keitä kunnes pehmeitä. Kaada pois keitinvettä sen mukaan haluatko pyreen/muusin/keiton. Lisää voi, kerma ja mahdollisesti ripaus suolaa.

Pilko herkkusienet ja ruskista kevyesti voissa. Leikkaa mukaan ruohosipulia, laita valmiin tuotoksen päälle ja tarjoile!

Ei kommentteja: