8.4.2010

"Toast skagenin munkkisaarelaisversio"

Vappu lähestyy, ja uusi Maku ilmestyi viime viikolla. Bongasin sieltä heti tämän rapuleipien ohjeen (by Ulla-Maija Tamminen). Olihan sitä pakko kokeilla. Vuosia sitten Pitkä löysi lähi-Prismamme tuoretiskistä "katkarapusalaattia" ja sitä vedettiin sitten patongin kanssa. Tuli heti sama mieleen, nostalginen paluu takavuosiin oli taattu!

Leivät osoittautuivat maukkaiksi ja helpoksi fingerfoodiksi. Söimme jo paahtoleivän reunat katkarapumömmöllä kuorrutettuna - enempää ei tarvitse sanoa. Nam!

Kokeilimme täytettä myös keitettyihin muniin ja hyvältä maistui. Tuulihattujenkin täytteenä tämä toimisi - vielä astetta fiinimpiä coctail-paloja.


Rapuleivät
Maku 2/10
Ulla-Maija Tamminen

1 prk (400/170 g) kuorittuja jättikatkaravunpyrstöjä suolaliemessä (laitoimme kaksi purkkia katkarapuja suolaliemessä)
1 dl ranskankermaa
3/4 dl majoneesia
½ punasipulia hienonnettuna
2-3 rkl tilliä silputtuna
1/4 tl mustapippuria
ripaus suolaa
4 viipaletta paahtoleipää

Lisäksi
tilliä
salaatinlehtiä
sitruunaa

Sekoita kulhossa ranskankerma, majoneesi, sipulisilppu ja tilli. Mausta pippurilla ja suolalla. Yhdistä ravut ja kastike.
Paahda leivät ja leikkaa reunat pois. Jaa rapuseos leiville. Koristele tillillä, punasipulilla ja salaantinlehdillä.

Olemme Pitkän kanssa addiktoituneet näihin säilykekatkarapuihin jo vuosia sitten. Keskon kaupoissa Pirkka ja S-ketjun kaupoissa Rainbow edustavat katkarapuja ja samaa tavaraa tuntuvat olevan. Ainoa huono puoli on, että purkki on melko kallis, mutta toisaalta pakastekatkarapujakin voi reseptiin käyttää.

Ei kommentteja: