22.4.2010

Vihdoinkin maa-artisokkaa

Huh huh mikä ilta! More to love -blogin tytöt Mimmi ja Peppi olivat eilen illallisella ja yritin pistää parastani. Tunnen tytöt jo pidemmän ajan takaa, ennen blogihommia, ja tätä ruokailua on oikeasti yritetty järjestää vuosia.

Yritin muistaa ottaa kuvia ruoasta, mutta lopputulokset olivat aika huonoja. Varautukaa siis huonojen kuvien tulvaan lähipäivinä. Nolointa kuitenkin oli, että napsin kuvia ruoasta, mutta unohdin ottaa kuvan tytöistä!! Olen selvästi ihan liian intensiivinen ruokabloggaaja, jos unohdan jo ottaa kuvia kavereistani, täytyy tsempata. Sori vielä tytöt! Ja ihanaa kun kävitte, oli aivan mahtavaa :)

Alkupalana nautittiin maa-artisokkakeittoa, sillä löysin VIHDOIN noita ärsyttäviä mukuloita kaupasta. Makuhan on aivan ihana, mutta kuoriminen on ihan p*llystä. Kilon kuorimiseen meni varmaan 45 minuuttia. Todella turhauttavaa. No, vaiva kannatti, sillä maa-artisokkakeitto on ehkä lempiruokaani. Aivan ihanan samettinen soppa, jota pekoni täydentää taivaallisesti. Soppa jäi vähän liian löysäksi, ja pekonit päätyivät keiton pohjalle. Yrittäkää te tehdä aavistuksen verran stiffimpää soppaa.


Maa-artisokkakeitto (pääruokana noin neljälle/viidelle)
1kg maa-artisokkaa
2 perunaa
vajaa litra vettä
2 kasvisliemikuutiota
2dl kermaa
(vajaa desi valkoviiniä)
valkosipulinkynsi
valkopippuria

Tarjoiluun
pekonia

Kuori maa-artisokat ja perunat, laita kiehumaan veteen niin, että juurekset peittyvät juuri. Lisää mukaan kasvisliemikuutiot, kiehauta juurekset pehmeiksi. Soseuta, lisää kerma, mausteet ja hauduta hetki. Ruskista pari siivua pekonia pannulla, leikkaa murusia keiton päälle.

2 kommenttia:

More To Love!-Mimmi kirjoitti...

Kiitos ihanasta illasta! Oli mahtavaa :D Naurattaa vieläkin.

Ja ruoka... TAIVAALLISTA! :)

<3

Pitkä kirjoitti...

Naurattaa todellakin edelleen :) Oli kyllä tosi hauskaa, kiitos vielä ihanasta lahjasta, Villeltä syvä kumarrus niistä pissaräteistä!! Nähdään pian taas :))