Keittiössä kummitteli pari yksinäistä todella kypsää banaania. Kaivelin tapojeni mukaan vähän Maku-lehden reseptiarkistoa ja tielleni osuivat nämä ihanilta vaikuttavat banaani-kinuskicupcaket. Kävin uudelleen keittiössä ja toinen banaaneista olikin jo hävinnyt V:n suuhun. Niinpä kokeiluun pääsivätkin banaani-suklaamuffinit (Matleena Lahti). Muffineista tuli sopivasti jälkiruoka ystäväni synttäripäivälliseen.
Muffinit olivat tosi helppotekoiset, joka sopi paremmin kuin hyvin kokkaajalle, jonka bravuurit eivät tosiaankaan ole jälkiruuissa. Banaani maistui sopivan miedosti, mutta paistoaika oli ihan haihattelua. Otin muffinit viiden minuutin jälkeen uunista ulos, näyttivät mainioilta, mutta cocktailtikkutesti osoitti, että kauniin kuoren alla oli vesivelliä. Laskin lämmöt 150 asteeseen, työnsin muffinit alatasolle vielä n. viideksi minuutiksi ja lopputulos oli onneksi onnistunut. Jännää, ettei näihin tullut ollenkaan rasvaa, itse olisin ehkä kaivannut nimenomaan tilkan rasvaisuutta, mutta V tykästyi näihin tosi paljon. Ensi kerralla voisin myös tehdä näihin jonkin ihanan cupcake-kuorrutteen tuorejuustosta, ah.
Banaani-suklaamuffinit (12kpl)
4 munaa
1,5dl sokeria
1 kypsä banaani
1dl vehnäjauhoja
0,5dl perunajauhoja
3rkl kaakaojauhetta
1tl leivinjauhetta
Sisään
6 palaa tummaa suklaata
4 munaa
1,5dl sokeria
1 kypsä banaani
1dl vehnäjauhoja
0,5dl perunajauhoja
3rkl kaakaojauhetta
1tl leivinjauhetta
Sisään
6 palaa tummaa suklaata
Koristeluun
6 palaa tummaa suklaata
6 palaa tummaa suklaata
Lisäksi 12kpl Amerikan muffinivuokia
Kuumenna uuni 250 asteeseen. Levitä muffinivuoat uunipellille. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Soseuta banaani ja lisää se vaahtoon kevyesti sekoittaen. Nostele joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Lusikoi taikina vuokiin ja ripottele jokaisen pinnalle puolikas suklaapala paloiteltuna. Suklaa vajoaa taikinan sisään paistettaessa.
Paista muffineja noin 5 minuuttia (itse paistoin tosiaan vielä 5min 150 asteessa). Valuta jäähtyneille leivonnaisille sulatettua suklaata.
3 kommenttia:
Tiistaipäivän *valivali* eihän ne oo rasvattomia kun niissä on tummaa suklaata ;D *valivalivalia lisää* Nojoo.. mut yllättävän herkullisen näköisiä muffareita ollakseen noin vähärasvaisia, maistuis miulle :P
OIH!! Niin herkullisen näköisiä!
nimimerkillä Detox-keittokuurilla oleva.
Insanity, olet kyllä ihan oikeassa :D Mutta se ihana voi, oioi, tumma suklaa ei korvaa puhdasta rasvaklönttiä millään...
Ann, olen ehdottomasti sitä mieltä, että voit soppakuurisi jälkeen popsia yhden vastaavan muffarin. Mieti, tummaa suklaata ja banaania, terveysruokaa siis :D
Lähetä kommentti