21.4.2010

Pannaria aamiaiseksi (tai jälkkäriksi)

Soittelin sunnuntaina Mixulle ja kyselin lenkille, mutta Mixu kertoi popsivansa banaanipannukakkuja ja siirappia aamupalaksi. Olin kuvitellut Mixun puhuvan ihan tavallisista pannukakuista, joissa on banaanisiivuja päällä, mutta maanantain tarkentavassa keskustelussa kävi ilmi, että kyse olikin amerikkalaisista pannukakuista. Kaivelin kuitenkin ruokablogeja oikein urakalla ja ensin suunnittelin soveltavani ideaa näihin Voisilmäpelin pannukakkuihin. Söpöjä! Sitten löysin Ruokahommien Banaani-inkivääripannarin sekä Piiskuneidin Banaanipannukakun (jotka näyttivät olevan ihan sama ohje, paitsi Jannalla taisi olla vähän banaanikikkailua ja inkivääriä - no, eiköhän se pannarin resepti ole aika sama kaikilla). Lopputulos oli kyllä tosi hyvä. Perinteinen pannari tuppaa helposti maistumaan pelkältä munalta, mutta ah, tämä pannari oli ihanan kostea ja maukas. Ja sopi hyvin myös venähtäneelle aamiaiselle siirapin kanssa.


Banaani-inkivääripannari (pellillinen)
3kpl munia
8dl maitoa
1/2dl sokeria
4dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1tl inkiväärijauhetta
1tl suolaa
1-2tl vanilliinisokeria
75-100g margariinia
2 kypsää banaania

+ siirappia

Vatkaa kananmunat maitoon ja lisää loput ainekset, haarukalla soseutettu banaani, sekä jäähtynyt margariinisula sekoittaen joukkoon. Kaada taikina leivinpaperille uunipellille ja paista 225 asteessa 25-30 minuuttia. Nauti siirapin / jäätelön kanssa.

7 kommenttia:

Minttu kirjoitti...

Jos JW pääsee tänään, teen synttäri-iltapalaksi näitä. Ihania.

Pitkä kirjoitti...

Oi, toivottavasti pääsee! Jo senkin takia, et pääset tekemään tätä pannaria :) Oli nimittäin tosi hyvää! Ja helppoa.

Janna kirjoitti...

Jee, banaanipannari on ihanaa, olin unohtanut koko herkun! Vois tehä esim. tänään.

Annukka kirjoitti...

Hitto kun oisin tajunnu tämmöstä olevan pari päivää sitten. Testasin nimittäin aiemmin mainitsemianne banaani-kinuskicupcakeja. Olivat vähän tylsiä mun makuun, vaikka ohje muulta vaikuttikin.
Tekisin tätä heti, mutta banskut puuttuu..

Pitkä kirjoitti...

Jee, joo, Janna oli tosiaan TOSI herkkua, ah! Kiitos siis reseptistä :) Sanoinkin Pätkälle, että tuskin tulee tehtyä tavallista pannukakkua enää.

Ja Annukka, harmi kuulla, ettei ne muffarit olleet sitten kovinkaan erikoisia (mutta kiva kun testasit nyt minunkin puolestani) :( Mutta tee ehdottomasti tätä pannaria seuraavan kerran, kun tarjoutuu tilaisuus!

Minttu kirjoitti...

Tein tata asken, ootan nyt Jamppaa kotiin niin paastaan maistelemaan :)

Pitkä kirjoitti...

Jee! Eiks ollut helppo? Toivon et tykkät! Mun pitää kyl tehdä tätä pian uudelleen, oli ihan omaan makuun.