23.4.2010

Lohta ja pastaa, eli lohipastaa (taas)

Etsin kuumeisesti hyvää pääruokaa Mimmin ja Pepin vierailulle kunnes Pätkä ohjasi minut Hesarin avokado-lohipastan äärelle. Kivan innovatiivista ottaen huomioon, että blogissa on tällä hetkellä kolme kalaruokaa, joista kaikki sisältävät lohta. No, kalaa tulee syötyä aika harvoin V:n ollessa "kala-allerginen" ja lohi nyt sattuu olemaan omista kalaherkuistani suurin. Ah. Pasta oli tosi nopea tehdä, appelsiini maistui kivana vivahteena ja yleisesti ottaen mielestäni tosi maukasta. Mutta jos pastassa on kylmäsavulohta, lopputulos ei vain voi olla huono.


Taustalla Uneliaan kokin pinaatti-feta-pekonipasteijoita, jotka olivat menestys!


Avokado-lohipasta (kolmelle)
nauhapastaa

2 kypsää avokadoa
200g kylmäsavulohta
1 appelsiini
1dl kermaa
1/2rkl Sweet Chili -kastiketta
mustapippuria (suolaa, kala on kyllä jo aika suolaista)
1dl pinjansiemeniä
parmesaania

+ viimeistelyyn rucolaa

Laita pastavesi kiehumaan. Kuumenna syvä, iso paistinpannu. Paahda pannussa nopeasti pinjansiemenet, siirrä ne syrjään. Pese appelsiini hyvin. Raasta siitä kuorta n. 1 rkl, purista mehua 2rkl. Suikaloi savulohi. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan (itse käytin siis tuorepastaa, kestää 3min). Kiehauta kerma paistinpannussa, lisää appelsiinin kuori ja mehu sekä chilikastike. Kiehauta hieman kokoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Halkaise ja kuori avokadot, poista kivi ja viipaloi. Valuta keitetty pasta ja sekoita se kastikkeen joukkoon. Lisää lohi. Laita valmiin pastan päälle viipaloidut avokadot, pinjansiemenet ja parmesaanilastut (mulla oli nyt vaan tollasta raastetta). Viimeistele halutessasi rucolalla.

4 kommenttia:

More To Love!-Mimmi kirjoitti...

NAM!

Koska voidaan tulla taas syömään? :DD

Pitkä kirjoitti...

No mahdollisimman pian :) Mua myös houkuttelisi drinksuttelu joku päivä, siinä ehtii puhumaan enemmän kuin mun hautautuessa keittiöön, hih. Ens kerralla vois kyllä tehdä pitsaa, se on ihanan sosiaalinen ruokalaji ja tosi iisi tehdä.

More To Love! - Peppi kirjoitti...

Joo drinksuttelukin kuulostaa oikein hyvältä! Myös pitsa. :D toi oli niiiiiin hyvää, fiilistelin just mikolle noita sun loihtimia herkkuja! NAM!

Pitkä kirjoitti...

Joo, jee, vitsi kävin eilen Shaker'sissä ihanalla bananamaramalla, joka on ehkä lempidrinkki ikinä... täyteläinen banaanipirtelö viinalla, muahaha!