29.4.2010

Linsseistä soppaa

Nyt kun olen valahtanut "puoliksi" kasvissyöjäksi, olen ollut vähän huolissani proteiinin saannistani. Suunnistin muutama viikko sitten kaupassa linssien maailmaan ja hihkaisin huomatessani miten halpoja punaiset linssit ovat - nyt kelpaa kokeilla ja epäonnistua. Eilen linssit lähtivät kokeiluun Ruokahommien Jannan Tulisen tuhtiin linssikeittoon.

Tähän väliin on varmaan hyvä kertoa, että inhoan intialaista ja nepalilaista ruokaa. Keitto oli ehkä vähän turhan oriental omaan makuuni, mutta makumaailman takaa ymmärsin kyllä keiton olevan maukasta ja varmasti monen mieleen. Jätin vielä inhoamani jeeran eli juustokuminan pois, mutta valitettavasti tästä ei mikään oma lempisoppa tullut, vaikka varmaan joskus uudelleen teenkin. Sen verran edullinen, nopea ja helppo vääntää. Mutta hei, jos jollain on vinkkejä punaisten linssien käyttöön, otan mielelläni ideoita vastaan!

Fetan korvasi kaapista löytynyt mozzarellaraaste. Taustalla Naan-leipää, josta lisää huomenna.


Tulisen tuhti linssikeitto, n. kolmelle (Ruokahommia)
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
2 tl punaista chilitahnaa
1,5 dl punaisia linssejä
3-4 dl vettä
1 tlk (370 g) tomaattimurskaa
2 rkl kasvisfondia
0,5 dl kermaa/kookosmaitoa tai -kermaa
2 tl inkivääriä
2 tl chilijauhetta
2 tl paprikajauhetta
(½ tl jeeraa)
1 tl currya
soijaa
merisuolaa
loraus hunajaa

Kuumenna reilusti öljyä kattilassa ja lisää pieniksi pilkotut sipulit ja valkosipuli. Lusikoi sekaan chilitahna, anna tiristä. Sipulien pehmittyä lisää tomaattimurska, vesi ja huuhdellut linssit. Anna porista ja lisää kasvisfondi ja kerma. Mausta. Nauti fetajuuston ja varrasleivän kanssa.

2 kommenttia:

Nikkis kirjoitti...

allo!

jos et pidä intialaistyyppisestä setistä, suosittelen linssien lisäämistä siihen tomaatti-kookoskeittoon. toimii!

Pitkä kirjoitti...

Hei, good point!! Mun täytyykin kokeilla ens kerralla, jesssss :)