12.4.2010

Kasvis-kasvispastaa

Pääruokana tarjoilin vuosia täyttäneelle kaverilleni kasvispastaa.

Ruokaan tuli tungettua aika paljon tavaraa ja olo olikin aika elinvoimainen, ainakin henkisesti, tämän pastan jälkeen. Söin jo jonkin aikaa sitten aivan mahtavaa avokadopastaa ravintola Raflassa lounaaksi, ja päätin tällä kertaa tavoitella jotain samanlaista. Muussattu avokado toimitti pastassa kermakastikkeen virkaa ja toi mukanaan ihanaa täyteläisyyttä. Itse paistoin kasviksia vähän liian kauan pannulla, ensi kerralla pitää yrittää säilyttää enemmän rapsakkuutta. Ja kaikkia reseptissä listattuja kasviksia ei tarvitse laittaa, en tiedä oliko esimerkiksi herkkusienillä niin isoa roolia ruoassa, mutta kun kaverit moikkailivat jääkaapista, en laittanut vastaankaan.


Kasvis-kasvispasta (kolmelle)
250g paketti tuorepastaa
1 kypsä avokado
kourallinen kirsikkatomaatteja
fetaa
3rkl oliiviöljyä
suolaa
pippuria
sitruunamehua
pussillinen pinaattia
herkkusieniä
puolikas kesäkurpitsa
sipuli
valkosipulinkynsi

+ esim. pecorino-juustoa päälle tarjoillessa

Kuori ja pilko avokado. Survo haarukalla, lisää mukaan puristettu valkosipulinkynsi, oliiviöljy, n. 1tl sitruunamehua sekä hyppysellinen suolaa, sekoita tahnaksi. Keitä pasta valmiiksi, sekoita kunnolla avokadotahnan kanssa. Pilko ainekset sopivan kokoisiksi, puolita kirsikkatomaatit, huuhtele pinaatti huolellisesti (huuhtele toki muutkin ainekset). Paista pannulla ensin sipulia ja kesäkurpitsaa, lisää joukkoon herkkusienet, sitten pinaatti (menee sitten tosi paljon kasaan, älä pelästy vaikkei kaikki mahdu kerralla pannulle), kirsikkatomaatit ja lopuksi feta. Mausta pippurilla. Sekoita kaikki keskenään tai lisää kasvispaistos suoraan pastan päälle annokseen.

2 kommenttia:

Anna kirjoitti...

Tosi hyvä idea laittaa avokado toimittamaan kerman virkaa! Pitääpä kokeilla joskus pastan kanssa itsekin :)

Pitkä kirjoitti...

Suosittelen kyllä tosi lämpimästi. Ja ah, se miten valkosipuli sopii avokadon kanssa on musta aivan ihanaa.