5.5.2010

Karvisen mieleen...

Kaapissa kummittelivat lasagnelevyt ja nettiä selatessani eksyin taas kerran Maku-lehden sivuille. Jauheliha ei oikein maistu eikä inspaa, joten löysin tonnikalalasagnen reseptin. Halusin muutenkin tehdä jotain helppoa.

Aineet löytyivät kaapista eikä mitään tarvinnut ostaa! Jotenkin ajattelen usein, että lasagne on isotöinen ja hankala tehdä. Oli kyllä niin simppeli, että tämä vakiinnutti asemansa arkiruokanani. Ohjeen mukaan vuoallisesta tulee neljä annosta, mutta saa olla kyllä aika kova ruokahalu, että lasagne vain neljään annokseen riittäisi.

Olisin toivonut lasagnesta hieman mausteisempaa, vaikka tunginkin mausteita aika reippaalla kädellä. No, ensi kerralla sitten lisää. Opiskelijaruokaa parhaimmillaan, ei kuitenkaan näytä niin ankealta.


Tonnikalalasagne

9 lasagnelevyä (nopeasti kypsyvää, esim. Barilla)

Tonnikalakastike
1–2 sipulia
4 valkosipulinkynttä
2 rkl öljyä
2 tlk (à 400 g) tomaattimurskaa
2 tlk (à 185/150 g) tonnikalaa vedessä
2 dl vihreitä oliivirenkaita (minulla oli mustia oliiveja)
1/2 rkl yrttisuolaa
1 rkl oreganoa
2 tl timjamia

Juustokastike
2 dl ruokakermaa
2 dl (100 g) mozzarellaraastetta
3/4 tl suolaa
1/2 tl rouhittua mustapippuria

Päälle
1 dl (50 g) mozzarellaraastetta

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulisilppu pehmeäksi.

Lisää kattilaan tomaattimurska, tonnikala, oliivirenkaat ja mausteet. Sekoita ja kuumenna kiehuvaksi. Anna hautua ilman kantta noin 10 minuuttia.

Kaada ruokakerma pieneen kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää juustoraaste ja sekoita, kunnes kastike on tasaista. Lisää mausteet.

Kokoa lasagne suorakaiteen muotoiseen uunivuokaan. Levitä tonnikalakastiketta vuoan pohjalle ja lisää kolme lasagnelevyä. Tee kaksi samanlaista kerrosta ja levitä viimeisen kerroksen päälle juustokastike. Ripottele pinnalle juustoraastetta.

Nosta vuoka uuniin ja kypsennä noin 30 minuuttia.

Anna lasagnen vetäytyä foliolla peitettynä 10 minuuttia ennen tarjoilua.

4 kommenttia:

Sufferiina kirjoitti...

Näyttää herkullisesta :) pitääpä joskus kokeilla.

Anzku kirjoitti...

Mie oon tehny lasagnen myös lohesta, eli lohi-tomaattimurskakastike ja valkea kastike. Nyt viimeksi tein ihan perinteisen lasagnen mutta korvasin jauhelihan soijarouheella (kiitos vaan soijarouheinspiraatiosta teille!). :)

Pätkä kirjoitti...

Lohilasagne kuulostaa ihanalta! Liotitko soijarouhetta ennen kuin panit sen perinteiseen lasagneen? Pitäisi kyllä itsekin kokeilla, soijarouhe on inspiroinut meitäkin! :)

Anzku kirjoitti...

Keitin soijarouheen pakkauksen ohjeen mukaan ja tuikkasin siihen sekaan sit tomaattimurskaa ja valkosipulia. Ja mausteita. Eli tein ihan samalla tavalla kuin jauhelihasoosinki, mutta ilman jauhelihaa. :)