3.3.2010

Synttäritarjoilua

Tosiaan, viime viikonloppu meni synttäritunnelmissa. Vanhenin taas vuodella, ja halusin jakaa päivän myös ystävieni kanssa. Minulla ei ole yhtä tiivistä kaveriporukkaa, vaan paljon yksittäisiä ihmisiä, joten jotkut synttäreistäni ovat olleet, no, hieman väkinäisiä, kun ison porukan on iskenyt yhteen huoneeseen kakun äärelle. Reissut ovat arvatenkin johtaneet baarin puolelle, jossa ihmiset ovat juoneet itsensä rennoiksi, mutta nykyään kaipaan enemmän yhteistä tekemistä kuin meluisassa kapakassa juttelemista (mistä ei pahimassa tapauksessa muista enää seuraavana päivänä mitään...).

Tänä vuonna vuokrasin Espoosta pienen elokuvateatterin ja järjestin 12h kestävät elokuvafestivaalit! Ohjelmistossa oli Aladdin, The Blues Brothers, Away We Go, Nick and Norah's Infinite Playlist sekä ylivoimainen suosikkini Singin' in the Rain. Päivä oli aivan ihana! Tarjolla oli popparia (ihan oikeista Finnkinon popparikipoista!), mehua, pitsapannaria, kasvispiirakkaa, irtokarkkeja (jokainen sai kerätä oman pussinsa) sekä mokkapaloja. Heti varattuani tilan joulukuussa tiesin, että mokkapalat kuuluvat ainakin menuun, ja niinpä hypin onnesta kun tuoreesta Maku-lehdestä kuoriutui tuo klassinen resepti. Ja täytyy sanoa, että en usko, että mokkapalat voivat olla parempia kuin nämä olivat. Vieraat kehuivat enemmän näitä kuin onnittelivat minua (ja niitä onnitteluja tuli todella paljon)! Palat olivat todella kosteita ja maukkaita, varmaan kahvin ansiosta. Maku ei silti ollut yhtään liian mokkainen. Aivan parhaita.

Kuva on sitten aivan ala-arvoinen, mutta sitä oli pakko käyttää, kun halusin julkistaa tämän mahdollisimman pian, jotta muutkin pääsevät nauttimaan tästä. Valitettavasti kuvaaminen ei ollut se pääasia lauantaina :) Ja palatkin kärsivät rasioissa matkustaessaan juhlapaikalle. Tehkää näitä vaikka säälistä, rakastutte heti!


Mokkapalat (pellillinen)
200g voita tai margariinia
3,5dl vahvaa kahvia
5dl vehnäjauhoja
3dl sokeria
4rkl kaakaojauhetta
3tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
3 munaa

Kuorrutus
75g voita
3/4dl vahvaa kahvia
6dl tomusokeria (meillä meni varmaan melkein 7dl, mutta älkää tehkö kuitenkaan liian paksua, se pitää kuitenkin levittääkin)
3rkl kaakaojauhetta

+ koristeluun strösseleitä

Mittaa kattilaan rasva ja kahvi. Kiehauta ja anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. Mittaa kuivat aineet kulhoon. Sekoita joukkoon rasvaseos. Vatkaa puuhaarukalla munat taikinaan. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.

Valmista kuorrute. Kiehauta kattilassa voi ja kahvi. Yhdistä tomusokeri ja kaakaojauhe keskenään. Siivilöi seos kattilaan ja sekoita kuorrute tasaiseksi. Lisää tarvittaessa tomusokeria saadaksesi sopivat paksun, mutta notkean kuorrutteen. Levitä kuorrute jäähtyneen piiraslevyn päälle. Koristele strösseleillä, suklaarouheella tai karkeilla. Leikkaa levykaistaleiksi ja edelleen vinosti viipaleiksi tai neliöiksi.

PS. Tästä bloggaamisesta on todella ollut hyötyä! Sain ihanilta ystäviltä ihania ruoka-aiheisia lahjoja, mm. kaksi kuviollista kakkuvuokaa, yrttiruukun ja kokkikirjan.Niistä myöhemmin lisää!

1 kommentti:

Annukka kirjoitti...

Paljon Onnea!
Ainakin ollut erilaiset synttärit, hieno idea! Voi kun täällä pikkukaupungissakin olisi tollaseen mahiksia..