16.3.2010

Kasvispyörykät

Lihalakko jatkuu edelleen, ei vaan tee mieli. Sen sijaan on tehnyt mieli kasvispyöryköitä. Lukiossa tarjotut kasvispyörykät olivat aivan taivaallisia, en ole vielä tähän päivään mennessä saanut koskaan parempia. Etsin netistä erilaisia helppoja reseptejä ja koostin niistä sitten omani. Lopputulos ei ollut kyllä omaan makuun. Kikherneet ovat mielestäni liian jauhoisia ja jotenkin pullista puuttui kokonaan potku. En tee uudelleen, mutta laitan nyt ohjeen tänne, kun mielestäni näyttivät hyvinkin potentiaalisilta! Ehkä nämä sopivat jonkun muun makuun.

Sanokaapas muuten nopeasti: kik- eli kahviherne. Sanapari oli aiheuttanut ilmeisesti helsinkiläisessä huippuravintolassa hilpeitä hetkiä, kun kokki oli esitellyt tarjoiltavia asiakkaille ja kertonut kikherneistä vähän enemmän.


Kasvispyörykät (n. 24 kpl)
2 isoa porkkanaa tai muutama pieni
1tlk kikherneitä
2rkl vehnäjauhoja
1 kananmuna
valkosipulinkynsi
pippuria
suolaa

Valuta kikherneet. Raasta porkkana ja murskaa kikherneet sauvasekoittimella. Sekoita kasvikset keskenään, lisää muut aineet, vaivaa taikinaksi. Pyörittele ja paista pannulla. Tarjoile kermaviilikastikkeen kanssa (tämä jäi meiltä uupumaan, buu).

PS. Nyt ei tullut laitettua lohkoperunoihin perunakuorrutetta vaan ihan suolaa, pippuria ja öljyä! Joku kommentoikin hernekotletti-postaukseen perunakuorrutteiden sisältävän natriumglutamaattia. En ole jaksanut paneutua selosteeseen, mutta eiköhän sitä sieltä löydy. Olen pitkään miettinyt kartanko natriumglutamaattia vai en, ja olen päätynyt syöväni sitä niin kauan kuin laitan ammoniakkia dödön mukana kainaloon. Aika rebel.

2 kommenttia:

Minttu kirjoitti...

Haha, kik-eli!

Pitkä kirjoitti...

Hohohoho. Eiks ookin hauskaa!