2.3.2010

Suklaakakkua synttäreiksi

Löysin reseptin Hanna Jensenin ruokablogista ja innostuin siitä heti. Olen syönyt tätä vuosia sitten Kosmoksessa, ja muistin kakun kyllä heti! Pitkä täytti viime viikolla vuosia, joten päätin tehdä tämän synttärikakuksi (ei ollut yhtään oma lehmä ojassa). Täytettä levittäessä nuoleskelin jo kulhoa siihen malliin, että tämä on todella hyvää! Ihanaa oli, ettei uunia tarvinnut käyttää, kakun tekeminen tuntui jotenkin niin vaivattomalta.

Koostumus on ihanan täyteläinen ja kirjaimellisesti suussa sulava!


Nina Lincolnin jäädytetty suklaajuustokakku
Pohja:
9 suurta grahamkeksiä
35 g voita

Täyte:
200 g tummaa suklaata
200 g Philadelphia-juustoa
150 g sokeria (1,8 dl)
1 tl vanilliinisokeria
2 kananmunaa (erota valkuaiset ja keltuaiset)
2 1/2 dl kuohukermaa
(100 g pekaanipähkinöitä)
koristeeksi suklaarouhetta

Alkuvaroitus: Tämän kakun pitää ehtiä jäätyä pakkasessa yön yli! Murenna keksit monitoimikoneessa. Lisää sulatettu voi. Painele seos irtopohjaiseen kakkuvuokaan. Voit laittaa pohjalle ensin pohjan kokoisen voipaperin, niin kakku on myöhemmin helpompi irrottaa vuoasta.

Sulata suklaa vesihauteessa. Sekoita juusto ja 100 g sokeria (noin desilitra). Lisää vanilliinisokeri.
Erota kananmunista keltuaiset ja lisää ne juustoseokseen (säilytä valkuaiset). Sekoita joukkoon suklaa.
Vatkaa valkuaiset erikseen puhtaassa kulhossa, puhtaalla vatkaimella kovaksi vaahdoksi. Lisää loput sokerista ja lisää seos juusto-suklaamassaan.

Vatkaa kerma toisessa astiassa vaahdoksi ja lisää seokseen. Tässä vaiheessa voit lisätä halutessasi pähkinät tai voit säästää ne koristeeksi.
Kaada seos vuokaan grahamkeksipohjan päälle.

Vuoraa vuoka tuorekelmulla tai foliolla. Pidä yön yli pakastimessa. Ota kakku pois pakkasesta noin puoli tuntia ennen tarjoilua. Koristele.

3 kommenttia:

Janna kirjoitti...

Tuo Nina Lincolnin kakku on kyllä ihan järjettömän hyvää! Oon tehnyt sitä vain kerran, tekispä kyllä mieli ottaa revanssi. Melkeinpä parasta suklaakakkua mitä oon maistanut!

Pitkä kirjoitti...

Mä muistan, kun luin tästä sun blogista (Pätkältä tainnu mennä ohi) ja huokailin syvään. Olinkin siis ihan fiilareissa, kun sain tän kakun vähän niin kuin osana synttärilahjaa. Ja oli sairaan hyvää. On sitä vieläkin tuolla pakkasessa, kaffelle tänne vaan :)

Sitruunainen kirjoitti...

Ooohhhh.... NAM. Tämä resepti on pantava oitis muistiin, että voikin näyttää hyvältä!