22.3.2010

Ananasjälkkäri

Blinien jälkeen söimme astetta "kevyemmän" jälkiruuan. Valtterilla oli hieno visio fariinisokerissa pyöritetystä ananaksesta, jota yritimme Mixun kanssa epätoivoisesti toteuttaa. Liotimme puuvartaita hyvän tovin, pilkoimme ananaksen paloiksi, pyöritimme palat fariinisokerissa ja pujotimme vartaisiin. Halusin vielä välttämättä lisätä ananaspalojen päälle nokareet voita. Sitten tikut menivät uuniin, huomasimme, että uunissa olikin vain valo eikä ollenkaan lämpöä. No, lämmöt päälle ja vartin päästä muistimme, että grillivastus olisi ollut ihan kiva. Nyt ananaspalat olivat 225 asteessa ehkä n. 15-20 min. Hyviä niistä tuli silti, vaikka voi vei sulettuaan sokerin mennessään! Ananaspalat olivat silti makeita ja ainakin omasta mielestäni voin maku oli aivan ihana lisä. Palat laitettiin kulhoon ja päälle kauhottiin italialaista jäätelöä, "lisukkeena" tarjoiltiin skumppaa.

Valtterin ottama kuva.

Liikaa snapsia -jälkiruoka
ananas
fariinisokeria
hyvää jäätelöä
(voita)
(puuvartaita)

Leikkaa ananas viipaleiksi (ei sitä keskellä olevaa puista osaa). Pyörittele fariinisokerissa. Pujota palat liotettuihin vartaisiin/laita suoraan uunipellille. Huomaa, ettet ole laittanut uunia päälle. Laita se päälle. Unohda palat uuniin. Muista viiveellä grillivastukset. Laita ne päälle, jos enää osaat. Ota jossain vaiheessa uunista pois, laita päälle jäätelöä, syö ja juo.

2 kommenttia:

kaloriina kirjoitti...

Oi kuulostaa herkulle :)

Mistä tuo ihanainen lautanen on?? Ei kai vaan joku perintökalleus?

Pitkä kirjoitti...

Pitää kysyä Mixulta, sillä muistaakseni lautanen on hänen tätinsä tekemä, minustakin aika ihana :)