24.3.2010

Rakkauspastaa

Punajuuripihvien jäljiltä jääkaappiin jäi kummittelemaan muutama punajuuri ja pala vuohenjuustoa. Tätä yhdistelmää on kyllä käytetty tässä blogissa ehkä vähän liikaa, mutta minkäs sitä addikti itselleen mahtaa. Muistan nähneeni jonkin ravintolan listalla smetanassa haudutetut punajuuret (buhuu, miksen syönyt niitä!) ja jotenkin tarrauduin tuohon ajatukseen myös kauppareissulla. Haudutetut punajuuret heitin pastan joukkoon ja paistoin kylkeen vuohenjuustoa. En tiedä oliko hauduttamiseni kovinkaan oikeaoppinen, ehkä smetanaa olisi pitänyt olla enemmän ja haudutusajan pidempi, mutta kun nälkä kurnii, niin silloin syödään. Ja aion tehdä tätä ensi kerralla ihan samalla tavalla kuin nytkin eli omasta mielestäni mitään ei mennyt pieleen.

Ei tarvitse varmaan enää erikseen mainita, että ateria oli todella hyvin omaan makuun kolahtava. Ah. Lähikaupassa ei ollut tuolloin rucolaa, mutta suosittelisin sitä tuohon lisäksi.Punajuuripastaa vuohenjuustolla (kahdelle)
pastaa (n.200g)
3 keskikokoista punajuurta
120g smetanaa
puolikas vuohenjuustopötkö
+rucolaa

Keitä punajuuria n. puoli tuntia, kunnes ovat pehmenneet. Kuori ja pilko, levitä uunivuokaan. Sekoita mukaan smetana ja lykkää 175 asteiseen uuniin n. 20-25 minuutiksi. Keitä pasta ja sekoita haudutetut punajuuret sekaan. Paista vuohenjuustosta kiekkoja pastan päälle, lisää vielä mahdollisuuksien mukaan rucolaa.

Ei kommentteja: