19.3.2010

Sushi vol. 2

Tokyokan on mahtava kauppa! Sieltä hankin aina misokeittoa, japanilaista majoneesia, sushiriisiä, astioita ja oikeastaan kaikki tarvikkeet! Munakaspannunkin ostin sieltä ja nigirimuotin. (Kts. edellisen merkinnän kuva!)

Isosiskomme kävi myös japanilaisen ruoan kurssin ja sieltä tarttui tämä hyvä tamagoyakin ohje! Käytimme kanalientä munakasta valmistaessa ja sitä on helpommin saatavilla kuin dashi-lientä.

Buu, meillä ei ole kuvaa munakkaasta, mutta tässä vähän sushikuvaa.

Japanilainen makea munakas, tamagoyaki

4 kananmunaa
4 rkl dashi-lientä (tai kanalientä)
1-2 rkl sokeria
1 maustemitta suolaa
1-2-rkl öljyä paistamiseen

1. Vatkaa munia niin, että keltuaiset rikkoontuvat.
2. Sulata sokeri dashi-liemessä tai kanaliemessä.
3. Kaada liemi munien joukkoon, lisää suola.
4. Kuumenna pannu, lisää öljy.
5. Alenna lämpöä ja kaada 1/4 munaseoksesta pannulle ohueksi kerrokseksi. Jos pintaan nousee heti isoja ilmakuplia, pannu on liian kuuma. Nosta silloin pannu hetkeksi pois liedeltä.
6. Riko mahdolliset ilmakuplat haarukalla, ja heti kun munakas alkaa hyytyä, kääri levy puikkojen tai haarukan avulla kaksin- tai kolminkertaiselle rullalle toisesta reunasta toiseen. Työnnä munakaskäärö toiseen päähän.
7. Sivele pannun pohja öljyllä ja kaada kolmasosa jäljellä olevasta munaseoksesta pannuun pannua kallistaen, niin seos leviää tasaisesti pohjalle. Nosta valmista munakaskääröä pannulla, jolloin munakasseos valuu myös valmiin munakasrullan alle.
8. Rullaa valmiista munakkaasta päin uusin munakaskerros vanhan ympärille. Siirrä munakas toiseen päähän.
9. Kaada loppu munakastaikina pannuun ja toista edelliset vaiheet.
10. Nosta käärö pannusta ja anna jäähtyä ennen leikkaamista.


Täältä löytyi aika kätevä step by step -ohje.

Sushin kanssa wasabi on tietenkin ehdoton pakko ja inkiväärilastut, vaikka Pitkä ei niistä oikein pidäkään. Itse sekoitan wasabia aina soijan joukkoon mutta se on ihan makukysymys. Misokeitto avaa ihanasti makuhermot sushiövereille! Misokeiton joukkoon sopii hyvin sienet, tofu ja merilevä. Usein sushin kanssa tarjoillaan vihreää teetä, jos alkoholitonta linjaa kannattaa.

Japanissa nigirit dipataan kala edellä soijaan, mutta puikkojen kanssa taituroidessa se on melko haastavaa...olen ainakin vielä kastanut nigireitä soijaan länsimaalaisella tyylillä riisi edellä! :)

Ei kommentteja: