4.3.2010

Sanokaa "cheese"

Jääkaapissa oli menossa feta vanhaksi (miten se voi olla mahdollista?), joten selailin Valion sivuilla reseptejä ja törmäsin tähän. Muffinivuokani pääsi taas käyttöön. :) Resepti kuulosti hyvältä, koska päälle ei tullut tyypillistä munamaitoa. Pohjan tuorejuusto hieman epäilytti, ei niinkään makunsa puolesta vaan pelkäsin, että taikina juuttuu vuokaan tai piirakat hajoavat.

Piirakoista tuli esteettisesti kauniita ja hyvänmakuisia! Käytin mozzarellaraastetta, feta olisi voinut olla laadukkaampaakin. Mahtava idea piknikille ja helppoa pakata ja kuljettaa. Ei ollut varmasti viimeinen kerta, kun teen näitä. Taikina osoittautui loistavaksi ja ihanan kosteaksi. Ohjeen paistoaika ylittyi kyllä omassa uunissani, piirakat paistuivat n.15 min.


Kolmen juuston pinaattipiiraat (12kpl)

Taikina:
100g voita
2dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
100g ruohosipulituorejuustoa

Täyte:
1 sipuli
150g pakastepinaattia
voita tai öljyä paistamiseen
150g juustoraastetta
180g fetaa

Sekoita pehmeä voi, vehnäjauhot ja leivinjauhe monitoimikoneessa. Lisää tuorejuusto ja sekoita nopeasti. Laita jääkaappiin siksi aikaa kun valmistat täytteen.

Kuullota sipulia ja pinaattia, kunnes pinaatin neste on haihtunut. Jäähdytä. Lisää seokseen juustoraaste ja feta.

Leivo taikinasta jauhotetulla pöydällä tanko. Jaa se 12 palaan. Pyöritä palat palloiksi. Taputtele ne sormin muffinivuoan syvennysten pohjalle ja reunoille. Taikina saa nousta väh. 3/4 korkeudelle reunoista, jotta täyte mahtuu. Jaa täyte syvennyksiin.

Paista 200-asteessa uunin keskiosassa kypsiksi ja kauniin värisiksi, n.10min.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Sulta puuttuu tosta että missä vaiheesas leivinjauhe lisätään. Varmaan jauhojen kanssa?

Pätkä kirjoitti...

Jep, lisäsin sen ohjeeseen. Kiitos infosta. :)