17.3.2010

Punajuuren ja vuohenjuuston sinfonia jatkuu

Kaikille Helsingin keskustassa työskenteleville vinkki, Espa2 on aivan mahtava lounaspaikka. En muista koskaan pettyneeni ruuan tasoon ja taannoin rakastuin palavasti lounasateriaani: punajuuripihvejä vuohenjuustolla gratinoituina ja bataattimuusia. Om nom nom. Annos on pyörinyt mielessäni jo viikkoja ja eilen sain vihdoin aikaiseksi ryhtyä urakkaan. Lopputulos oli mainio! Tein V:lle pihvit ilman vuohenjuustoa, eikä niistä tullut ollenkaan niin hyviä. Pihvit olivat aavistuksen "limaisia" sisältä, en tiedä miten sen voisi välttää, mutta pidin näistä silti (ok, vuohenjuustolla ei vaan voi epäonnistua). Muusiin taas olisi ehkä pitänyt laittaa pari perunaa tai jotain, lopputulos oli niin bataattinen. Lisäksi tarjolla oli kermaviilikastiketta (kermaviiliä + 2tl pestoa) sekä Mixun tomaattilisäkettä rucolalla.

Pihvien resepti on melkein sama kuin Soppakauhassa. Eikö muuten näytäkin ihanan herttaiselta tuo paistettu vuohenjuusto?



Punajuuripihvit (yhdeksän pihviä)
4-5 punajuurta
3-4 perunaa
1tl suolaa
1tl pippuria
1dl vehnäjauhoja
1rkl öljyä
1-2 sipulia
vuohenjuustoa
öljyä paistamiseen

Kuori punajuuret ja leikkaa kahtia. Keitä puoli tuntia, laita sitten hetkeksi kylmään veteen jäähtymään. Kuori ja raasta sillä aikaa perunat, kuivaa talouspaperiin. Leikkaa sipulit pieniksi, raasta punajuuret ja kuivaa nekin, sekoita kaikki keskenään. Lisää mukaan jauhot, öljy ja mausteet, sekoita hyvin. Muotoile pihveiksi ja paista pannulla molemmin puolin kevyesti. Laita esipaistetut pihvit pellille ja leikkaa päälle kiekko vuohenjuustoa. Paista 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia.

Bataattimuusi
3 bataattia
voita
maitoa
kasvisliemikuutio

Keitä bataatit kasvisliemikuutiolla maustetussa vedessä pehmeiksi. Murskaa/soseuta, lisää oman maun mukaan maitoa ja voita.

2 kommenttia:

Sanna kirjoitti...

Hui miten hyvältä tämä näyttääkään! Punajuuri on erinomainen lähes poikkeuksetta kun siitä jotain kokkailee, mutta jostain syystä en oikein koskaan saa aikaiseksi tehtyä punajuurisapuskoja. Ja bataattimuusi kuulosta ja näyttää ihan huipulta kanssa! :)

p.s. iiihana blogi!

Pitkä kirjoitti...

Meiltä on tulossa keskiviikkona punajuuripastan postaus :) Suosittelen sitä ehkä lämpimämmin kuin tätä, on lisäksi paljon helppotöisempi, kun raastaminen on oma vaivansa. Ja verilöylyltähän se näyttää, kun keittiö on täynnä punajuurimehun roiskeita. Nojoo, itsellä aina tämä käytännöllinen kantti myös mielessä, kun meillä ei ole astianpesukonetta ja joskus on jäänyt ruokakin laittamatta, kun en kestä sitä syntyvää tiskivuorta... Buahaha.