15.3.2010

Kääretorttua

Eilen sunnuntaina juhlittiin melkein Pätkän nimipäiviä. Oikea nimi on sen verran harvinainen, että joku näistä kolmesta osuu melkein oikeaan: Tilda, Mette tai Matilda. Arvauksia otetaan vastaan :)

Juhlan kunniaksi oli tietenkin pakko pyöräyttää jotain herkullista. V oli ostanut asunnon täyteen hedelmiä mahataudin jälkeen (silloin maistuu vain tuoreet jutut), joten lähestyin jälkkärireseptejä appelsiini mielessäni. Äitimme teki usein kääretorttua appelsiinitäytteellä ja nyt sovelsinkin oman versioni. Olin unohtanut miten helppoa kääretorttuja on tehdä, torttu syntyikin käden käänteessä.

Kääretorttu on ehkä jälkiruokien quesadilla - täydellinen jääkaapin siivoamiseen. Taikina on Teresa Välimäen tekemä Iltalehden ruokasivuille, täyte ihan omaa käsialaa äidin tortun innoittamana.



Kääretorttu

Taikina:
3 kananmunaa
1dl sokeria
1 1/4dl vehnäjauhoja (tai 1dl vehnäjauhoja ja 2rkl kaakaojauhetta)
1tl leivinjauhetta

Täyte:
200g appelsiinituorejuustoa (käytin Violaa)
2dl kuohukermaa
1rkl sokeria
2 appelsiinia

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää kevyesti vatkaten munaseokseen. Kaada leivinpaperilla vuoratulle pellille, levitä tasaiseksi suorakaiteeksi. Paista 200-asteisessa uunissa 7 minuuttia.

Ota taikina uunista. Levitä leivinpaperi pöydälle ja ripottele sen päälle sokeria. Kumoa vielä kuuma levy siihen päälle ja irrota varovasti leivinpaperi taikinan pohjasta. Anna pohjan jäähtyä.

Kaavi kulhoon tuorejuusto, lisää kerma ja sokeri ja vatkaa kunnes kermavaahtomaista. Kuori appelsiinit huolellisesti, pilko pieniksi paloiksi. Lisää kermaseokseen ja kuorruta jäähtynyt taikina. Kääri torttu rullalle, leikkaa päädyt ja pistä tarjolle!

2 kommenttia:

Jenni kirjoitti...

Tosi herkullisen näköinen kääretorttu.:) Vois napata tuon reseptin.:)

Pitkä kirjoitti...

Suosittelen lämpimästi! Eilen söin vikat kolme palaa aamupalaksi :D