27.1.2012

Obsessio


Kun rakastun johonkin biisiin, kuuntelen sitä repeatilla kuukauden. Jos näen telkkarin laulukilpailussa hyvän koelaulun, otan sen nauhalle ja katson uudelleen ja uudelleen. Kun keksin jonkun hyvän ruoan, voin syödä sitä vaikka kaksi viikkoa putkeen. Kotioloissa voin olla aika rasittava, sillä fiilistelen asiat aina ihan puhki. 

Tämä blogi on hyvää vauhtia keskittymässä pelkkään punajuureen. En vain mahda itselleni mitään! Menin ja ostin Lidlistä muutaman kilon halpaa punajuurta pahimpaan himooni ja haluan tunkea sitä nyt joka puolelle... Kolmen ruokalajin illallinen tällä hetkellä voisi olla:



Punajuuri-suklaakakku

Etsin tänään Hesarin sivuilta hyvää punajuurireseptiä, kun törmäsin punajuuri-suklaamuffinien reseptiin. Laitoin taikinan muffinivuokien sijaan 18cm irtopohjavuokaan ja tein söpön pienen kakun. Kakku onnistui yli odotusten ja sen keskus jäi ihanan kosteaksi, kuten toivoinkin. Kakusta ei kyllä saa varmaan kuivaa tekemälläkään, sillä punajuuri takaa ihanan mehevän lopputuloksen. Kakussa maistuu kyllä punajuuri, mutta myös sokeri ja kaakao. Tosi jännää ja maukasta!


Punajuuri-suklaakakku (tee tuplasatsi, jos laitat isoon kakkuvuokaan)
125 g voita
2 dl sokeria
2 munaa
200 g raakaa punajuurta
100 g valkosuklaata
2 dl karkeita vehnäjauhoja
3/4 dl kaakaojauhetta
1 1/2 tl leivinjauhetta
2 rkl hyvin vahvaa kahvia

Kuorrutus
pieni punajuuri
tomusokeria
pala suklaata

Raasta punajuuri raastimen hienolla terällä. Pilko valkosuklaa veitsellä palasiksi. Sekoita jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe hyvin keskenään. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten. Siivilöi jauhot munavaahdon joukkoon. Lisää punajuuriraaste ja kahvi ja sekoita. Sekoita viimeiseksi valkosuklaan palaset lastalla taikinaan. Paista 175 asteessa noin 50 minuuttia. Anna jäähtyä.

Tee kuorrutus. Raasta punajuuri hienoksi ja purista siitä käsillä mehu erilleen. Lisää mehuun tomusokeria niin paljon, että seos on vielä hieman juoksevaa. Lisää tarvittaessa vettä tilkka kerrallaan. Kuorruta heti. Viimeistele raastetulla suklaalla tai suklaalastuilla, joita voit tehdä perunankuorimaveitsellä.

2 kommenttia:

Virpi kirjoitti...

Tuo sun essu on niin ihana! Tälleen täysin punajuurista irrallisena kommenttina :)

Pitkä kirjoitti...

Hih, kiitti! Sain sen lahjaksi ystävältäni Miksulta, joka osti sen Etsystä!