20.1.2012

Täydellinen muna, kananmuna

Taas kuva-arvoitus! Mikä tämä on?

Jos tiedät, kerro minullekin. Tiedän kyllä, että se on egg coddler, mutta minulla ei ole aavistustakaan, mikä se on suomeksi. Munahaudutin? Itse tutustuin tuohon outoon kippoon saatuani aivan ihanan joululahjan ystävältäni Briteistä. Angel Adoreen The Vintage Tea Party book (saa tilattua niin suomalaisista kuin ulkomaisistakin verkkokaupoista) on vienyt minulta ihan jalat alta. Kirja on täynnä ihania reseptejä, vinkkejä pukeutumiseen, kampauksiin, koristeluun, kutsuihin, ohjelmaan... Täydellinen inspiraatiokirja!

Eikö näytäkin ihanalta!?!?!?Takaisin muniin. Ihmettelin egg coddlerin kuvaa anopilleni, joka kaivoi kaapistaan yhden coddlerin lainaksi. Sain vihdoin kokeiltua haudutettua munaa ja olen rakastunut! MAHTAVAA! Mistä näitä egg coddlereita saa? Jos näette kirppiksillä tai jossain muualla, huudelkaa minulle, olen kiinnostunut! Munia voi varioida ja täyttää millä mieleen juolahtaa, tekstuuri on ihanan mehevä, juusto sulaa kivasti kananmunan joukkoon ja voin maku sulautuu munaan suorastaan huumaavasti. Ja onhan elämä aika ihanaa, jos aamu alkaa tällaisella yllärillä.


Coddled egg
kananmuna
voita
suolaa
haluamasi täytteet, esim:
- lohta
- pekonia
- fetajuustoa
- pinaattia
- parmesaania (laitoin itse tätä!)

Aseta tyhjä kippo kattilan pohjalle ja täytä vedellä niin, että 3/4 osaa kipoista on veden alla. Laita vesi kuumenemaan ja valmistele sillä aikaa munat. Voitele kippo/kipot ja lisää haluamasi täytteet. Riko muna kuppiin ja lisää vielä täytettä tai mausteita (lähinnä suolaa) sekä nokare voita. Sulje kansi ja laita kiehuvaan veteen. Anna olla n. 5-8 minuuttia. Syö joko suoraan kiposta tai asettele varovasti lautaselle.

5 kommenttia:

Elli kirjoitti...

Enpa ole tuollaista ennen nahnyt mutta kuulostaa aivan ihanalta. Taytynee ehka hankkia tahankin talouteen jotta saadaan coddlattuja munia!

Pienen etsinnan jalkeen loysin melkoisen valikoiman kyseisia vempaimia eBaysta:

http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p5197.m570.l1313&_nkw=egg++coddler&_sacat=See-All-Categories

Virpi kirjoitti...

Hämmentävä vekotin! Mutta varmasti ihana lopputulos :)

Hannele/Omenaminttu kirjoitti...

Oi, tahtoo tuollaisen coddlerin myös!

Pitkä kirjoitti...

Elli, kiitos linkistä! Turvaudun Ebayn apuun, jos noita ei tule pian vastaan Suomessa :)

Virpi, EIKS OO! Kirjailijakin kertoi, että oli ensin käyttänyt niitä hillokuppeina, kunnes isoäiti oli kysynyt "Mitä sä oikein teet?". Et ei taida brititkään tietää et mihin näitä käytetään. MITEN TÄLLAINEN MUNAKULTTUURI ON VOINUT NUUPAHTAA?

Omenaminttu, ainakin saat ylemmästä ebay-linkistä :), kiitos Ellin!

Saima kirjoitti...

:) Parane pian <3