24.1.2012

Yllättävää pikaruokaa

Rakkauteni punajuuriin jatkuu. Punajuuri ei valitettavasti ole mitään pikaruokaa, sillä sekä keittäminen että uunissa paistaminen vie oman aikansa. Olin jonkin aikaa sitten mummilla syömässä ja hän tarjosi lisukkeena todella herkullisia punajuuriviipaleita ja oli pakko udella miten ne oli oikein valmistettu. No, öljyssä paistamalla! Miksen ollut tajunnut tätä aiemmin? Ohueksi viipaloidut punajuurisuikaleet valmistuvat noin kymmenessä minuutissa! Olenkin jo pari viikkoa paistanut melkein joka ilta iltapalaksi punajuuria ja höystänyt ne jollain hyvällä juustolla. Suosittelen! Paistetut punajuuret sopivat hyvin myös salaattiin, lisäkkeeksi tai vaikka hampurilaisen väliin. Miksi mummit osaavat kaikki tällaiset asiat? Onko se sitä iän mukanaan tuomaa viisautta? Kasvaisinpa jo pian isoksi!


Paistetut punajuuret rucolapedillä
kaksi punajuurta
öljyä
suolaa
rucolaa
parmesaania (tai muuta juustoa)
pinjansiemeniä

Kuori punajuuret ja leikkaa ne ohuiksi siivuiksi. Paista siivut reilusti öljytyllä pannulla molemmilta puolilta, kunnes viipaleet ovat pehmenneet ja saaneet "väriä". Mausta suolalla. Paahda sen jälkeen pinjansiemeniä pannulla ja kokoa kaikki annokseksi.

Helppoa kuin mikä! Ja niin hyvää!

8 kommenttia:

Merituuli kirjoitti...

Mä katoin aluks että se on carpaccio lihasta :). Uskon helposti hyvyyteen - nam!

Elli kirjoitti...

Minkalaista leikkuulautaa kaytat punajuuria pilkkoessa? Minulla ei ole kuin valkoisia muovisia ja puinen, ja molemmat varjaytyvat ikavasti noita herkullisia juureksia pilkkoessa. Puista en tosin edes harkitsisi kayttavani. Onko tahan olemassa jotain kikka kolmosia?

Pitkä kirjoitti...

Merituuli, hahaa, niinpä näyttääkin :D

Elli, mulla on uudet muoviset (uusin aika usein) ja niistä kyllä lähtee, kun heti huuhtelee. Joskus oon vuorannut leikkuulaudan leivinpaperilla ja leikannut ja kuorinut siinä päällä. Sitä tapaa suosittelen, itellä ainakin toiminut hyvin!

Mustikka kirjoitti...

Me ostettiin punainen leikkuulauta ihan punajuuria varten :D

Punajuurien paistamista täytyy kyllä testata. Nerokasta suorastaan!

Pitkä kirjoitti...

Hahaaa, no toi on kyllä jo tosi nokkelaa :D

piikkipaatsama kirjoitti...

oo, tätä täytyy kokeilla :)

Anna kirjoitti...

Mä joskus Prinsessakeittiön Veeran vinkistä (http://prinsessaruoka.blogspot.com/2008/09/punajuurilasagnat.html) opin paistamaan tuollaiset punajuuriviipaleet myös kätevästi uunissa! Kun ohuille viipaleille pirskottelee öljyä ja halutessaan mausteita, tulee niistä tosi nopeasti uunin ylätasossa kypsiä ja ihanan rapeita.

Munkin punajuurimaailmani avautui sillä hetkellä ihan uudelle levelille, kun löytyi tosiaan tuollainen nopea tapa!

Pitkä kirjoitti...

Uu, wau, uunissa noi tulee vielä helpommin, ei tarvi vartoa levyn äärellä :) Mahtavaa!