8.1.2012

Kotisnägäri

Arvaa mikä? 
Viiden pisteen vihje: 
Kotona oli aika tyytyväinen poikaystävä tämän rasian jälkeen.


Yksi ällöttävimmistä piirteistäni on nakkien ja HK:n sinisen syöminen kylmänä, suoraan paketista, ilman lisukkeita. Mmmmmm, joskus ostan pahimmassa nälässä nakkipaketin kaupasta ja syön sen salaa jo kotimatkalla. Rakastan myös ihan kunnon makkaroita, mutta silloin tällöin on saatava kotimaista jauhonakkia.

Väsähtäneenä sunnuntaina piristin meitä molempia makkaraperunoilla. Virpin postaus toimi innoittajana, vaikka peruna oli meillä perunaa, eikä lanttua. Mutta ollaanpa realistisia, eihän kotona tehty snägäriruoka ole täydellistä, sillä tunnelma on totaalisen hukassa. Emme sentään tyhjentäneet viinipulloa ja tanssineet epämukavissa kengissä olohuoneessa muutamaa tuntia ennen kokkailuja, mutta yritin luoda tunnelmaa esillepanolla. Kyllä kelpasi, kulinaariset kokemukset voidaan saavuttaa myös ilman sisäfilettä ja tryffeliä. Mikä siinä on, että ruoan syöminen take away -lootasta lisää makukokemusta kymmenen pistettä?

Miten lenkkimakkarasta voi saada näin hyvää!?

Makkaraperunat, kolmelle
paketti HK:n sinistä (paistoin 3/4 paketista, 1/4 kylmänä iltapalaksi)
perunoita, n. 6-8
öljyä + mausteita (esim. chiliä, pippuria, paprikaa, suolaa)
sipuli
voita

Pese perunat ja lohko haluamaasi kokoon. Laita lohkot kulhoon, lorauta päälle reilusti öljyä ja haluamasi mausteet ja sekoita hyvin. Laita lohkoperunat uunipellille ja paista 200 asteessa kunnes ovat kypsiä.

Paista viipaloitu sipuli voissa, kunnes sipuli on pehmennyt. Paista seuraavaksi viipaloitu HK:n sininen voissa, kunnes makkara on ruskistunut. Ruskista kunnolla, ei riitä että makkara saa vähän väriä!

Kokoa lopuksi annokset ja tarjoile ketsupin, sinapin kanssa. Kylkeen sopii myös aioli ja kurkkusalaatti.

Oli pakko laittaa vielä toinen kuva, jossa näkyy miten rapeaksi tuo makkara on paistettu!

8 kommenttia:

Virpi kirjoitti...

Mahtava esillepano! Nauratti kyllä tuo ajatus siitä, että olisitte tanssineet kotona epämukavissa kengissä ennen syömistä :D

Kiva, jos inspiroin, vaikkakin varioimaan!

Pitkä kirjoitti...

No eiks oo! Mä yllätin itsenikin.

Ollaan kyllä tanssittu olohuoneessa, mutta ihan sukkasilteen.

Niin, ja aion kokeilla kyllä lantullakin :) Nyt vaan kuumotteli iso kasa perunoita kylmälaarissa.

Anna kirjoitti...

Hihii, superia!

Mä muistan että mun piti tehdä joskus yhdelle poikaystävälleni kotitekoisia porilaisia, mutta ne oli myrskyisiä aikoja ne, enkä muista teinkö lopulta vai en... muistan kyllä että ajattelin ostavani sitä sipuliteemakkaraa hallista.

Makkispekkiksiä vois tehdä ihan tässä nykyisessä elämässäkin :D!

Pitkä kirjoitti...

Heheheheee :D No, nyt makkispekkikset kehiin niin kuin olis jo!

Anna kirjoitti...

Ai niin muute, mistä noi boksit on hankittu?

Pitkä kirjoitti...

Ostin muistaakseni jostain perus K-Supermarketista (ehkä Kampin? tai sit Ruoholahden Citymarketista?), sieltä mistä saa leivinpapereita ja semmosia.

Katjuzqa kirjoitti...

Hahahaa, kylmää nakkia ja makkaraa. Sitä taivastelun määrää, että "syötkö sä sitä kylmänä..". Siis mun ehdoton herkku kans! Aina, kun avaa nakkipaketin niin sieltä on syötävä jotain kauan ennen pannua.

Pitkä kirjoitti...

Juu ja parasta on kans, jos tekee vaikka nakkikastiketta, niin saa napsia ne "päät" :)