6.6.2010

Tortillat

Wuhuu, V teki paluun ja niin teki kamerakin. Myös kadonnut kokkailuinto palasi, sekin oli ilmeisesti lähtenyt Norjaan. Tänään tein V:n mieliksi tortilloita. Itse en ole koskaan välittänyt noista rullista - kaikki ainekset erikseen miellyttävät, mutta yhdessä tökkivät. Aiemmin olemme ostaneet tortillat kaupasta, mutta nyt päätin vihdoin tehdä ne itse. Ohjeen otin Voisilmäpelistä. Yritin metsästää lähikaupasta maissijauhoja, mutta tuloksetta, joten lätyt tehtiin kokonaan (luomu) vehnäjauhoista. Ja huh huh, tuli ihan mielettömän hyviä. Ja todella helppo valmistaa! Paistettiin vain viisi lättyä meille, mutta pilkoin lopun taikinan paloiksi ja pakastin 4-5 taikinamötikän erissä. Nyt on helppo sulattaa taikina ensi kerralla ja saada tuoreista tortilloista pikaruokaa.

Paistaminen oli supernopeaa ja tosi helppoa! 
Vaikka ohjeessa peloteltiin teflonpannusta, lopputulos oli todella mainio.

Tortillat (18 lättyä)
n. 9,5dl vehnäjauhoja / maissijauhoja, tai vaikka puolet ja puolet
1,5tl suolaa
6rkl margariinia (itse käytin voita)
3-3,5dl kiehuvaa vettä

Sekoita jauho ja suola. Lisää margariini pieninä paloina ja nypi jauhojen joukkoon. Kaada sen jälkeen joukkoon n. 3-3,5 dl kiehuvaa vettä. Käytä vettä vain sen verran, että taikina pysyy kasassa. Sekoita aluksi puuhaarukalla, ja työstä käsillä kun taikina ei enää ole polttavan kuumaa. Siirrä taikina jauhotetulle pinnalle ja vaivaa 2-5 minuuttia. Älä vaivaa liikaa! Pyörittele taikina palloksi ja peitä muovikelmulla. Anna levätä puolisen tuntia. Leikkaa jauhotetulla pöydällä levänneestä taikinapallosta 6 siivua. Jaa jokainen siivu vielä 3 osaan, niin että sinulla on 18 taikinapalaa. Kaulitse pallot pyöreiksi lätyiksi, niin ohuiksi kuin vain saat (itse ajattelin jo kaulinneeni liian ohuiksi, mutta lätyistä tuli ihan täydellisiä). Paista lätyt molemmilta puolilta rasvaamattomalla (valurauta-)pannulla. Pannu saa olla kuuma, tortillaan muodostuu “ilmakuplia” paistaessa ja se valmistuu n. 20-30 sekunnissa.  Teflonillakin lopputulos on kelvollinen, mutta pannu saattaa kärsiä, koska sitä ei rasvata.

V.n tortillaan pesiytyi cheddar-sulatejuustoa, avokadoa, tomaattia,  
ranskankermaa, salsaa, salaattia, jalapeno ja broilerin jauhelihaa.

8 kommenttia:

Anne kirjoitti...

Ai ei edes mun tortillat maistunu? Nyt huijaat.

Pitkä kirjoitti...

Mä muistan kyllä sun tortillat elävästi... Mut en kyllä mun mielestä koskaan syönyt niitä. Saatoin syödä niitä lättyjä Oivariinilla, jos niitä jäi yli! Niistä tykkään edelleen :)) Mut voi, tortillat yhdistyy kyllä aina suhun, ehkä oli alitajuisesti niin kova ikävä, et oli pakko tehdä noita tänään. Pus.

Anne kirjoitti...

joo voi hyvin olla et mä oon mussuttanu ne niin pikavauhtia ettei kelleen muulle oo jääny saumaa. Mut tuun jo parin viikon päästä, sit voidaan tehä tortilloja a la Saima!

pus!

Pitkä kirjoitti...

!!! AI TUUT!!! EN MALTA ODOTTAA!!!

Anne kirjoitti...

JOO tuun 6.7, just eilen varasin lennot! Jahhuu!!!

Pitkä kirjoitti...

LAITOIN KALENTERIIN!!

Tiia kirjoitti...

Hehee, ei kyllä toiminu pelkillä maissijauhoilla ainakaan mun keittiössä :D Tai sitten ne jauhot oli kumminkin jotain vääriä. Ei nyt sentään mitään Maizenaa, kyllä siinä pakkauksessa luki maissijauho ja siinä oli joku pannarireseptikin... Mutta juttu vähän kosahti, kun ei siihen maissitaikinaan tietenkään tullut ollenkaan sitkoa ja kaulitseminen oli aika epätoivoista :D Ehkä siis ensi kerralla ostan suosiolla vehnäjauhoja - tai valmiit lätyt...

Hätä ei toki ollut tämän näköinen: burritotäytteiksi kaavailluista jutuista sai sentään keiteltyä aika kivan chili sin carnen! :)

Pitkä kirjoitti...

Voi kääk! Täytyypä kokeilla joku kerta ihan vaan että nään omin silmin ja voin kans tehdä sit chili sin carnen :)) Täytyypä ostaa jauhot jostain erikoisliikkeestä tms. ja tsekata onko sillä mitään merkitystä suuntaan tai toiseen. Buhuu :((