7.6.2010

Outo kakkukokeilu

Keittiöön eksynyt ylikypsä banaani on saanut minut jo aiemmin kokeilemaan jotain uutta, ja eilen lähdin banaanin siivittämänä todella oudoille teille. Löysin Maku-lehden nettisivuilta Tee itse parempaa -kakun (Kirsi Pietikäinen), joka todella yllytti jo nimellään haasteeseen.

Kakku oli helppo tehdä (tosin pistaasien kuoriminen vei ikuisuuden...) ja sopi ihan täydellisesti sunnuntain kiireettömään iltapäivään. V keitti itselleen kupin kahvia ja oli ihanaa nauttia vielä aavistuksen lämmintä kakkua tortilloiden jälkeen. V:n ilme oli todellinen Kodak moment ensimmäisen palan jälkeen ja olin jo varma, että pala tulee samaa kautta ulos mitä meni sisään. V:llä meni hetki päättää pitikö hän kakusta vai ei, mutta lopputulos oli myönteinen. Itse tykkäsin kakusta tosi paljon, rakastan rahkaa, appelsiinia ja banaania, joten aika nappiin meni. Kakku oli ihanan kostea ja pitää kokeilla vielä kylmänä uudelleen, varmaan ihan eri kakku jäähtyneenä. Ainoastaan vierastimme vähän pistaaseja, jotka eivät ehkä ihan sopineet kakkuun. Erikoisuudentavoittelua sanon minä, ja aion ensi kerralla korvata pistaasit mantelirouheella tai jättää ne kokonaan pois. Mutta teen ehdottomasti toisenkin kerran!


Tee itse parempaa -kakku
Pohja
1 banaani
100g digestivekeksejä
3rkl voita

Täyte
2kpl valkuaista
1dl tomusokeria
250g maitorahkaa
2tl vaniljasokeria
3rkl vaahterasiirappia
1tl appelsiininkuoriraastetta (itse puristin mukaan myös 1-2tl appelsiinin mehua)
1dl pistaaseja (tai mantelirouhetta tms.)

Kuori pistaasit ja pyöräytä blenderissä pienemmiksi (tai heitä pähkinät pussiin ja murskaa pari kertaa vasaralla). Voitele pitkä leipävuoka, itse tosin sellaisen puutteessa tein ihan normaaliin irtopohjavuokaan. Halkaise banaani pituussuunnassa neljään lohkoon ja pilko vuokaan. Murusta keksit hienoksi banaanien sekaan (pyöräytin blenderissä) ja ravistele, kunnes palat paneroituvat. Valuta vuokaan voisula. Vatkaa valkuaiset ja sokeri marengiksi. Mausta rahka vaniljalla, vaahterasiirapilla ja appelsiinin kuorella (+ mehulla). Kääntele marenki rahkaseokseen. Levitä täyte banaanipohjalle ja tiputtele pinnalle pistaasimurskaa (tai muita pähkinöitä tai manteleita). Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. Tarjoa kakku hieman jäähtyneenä tai jääkaappikylmänä.


6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Varmasti hyvää! Ja taidan tehä itekkin jossain vaiheessa, tosin myös ilman pistaaseja! :)

Janna kirjoitti...

Mun pitä tehä tätä pääsiäisenä, mutten ehtinyt. Erikoisen oloinen torttu tosiaan! Teitkö irtopohjavuokaan? Makuyhdistelmät kuulostavat aika ihanilta, rakastan rahkaa! Pitänee kokeilla.

Tiia kirjoitti...

Voi lääh, tätähän on tosiaan melkein pakko joskus kokeilla - vaikka mulla onkin yleensä pettämätön taito saada kaikki kakut epäonnistumaan :)

Ihmettelen vaan tuota alkuperäisen ohjeen leipävuokaa, toisin sanoen irtopohjaan kallistuisin kyllä minäkin. Joko käsitykseni leipävuoasta on vallan virheellinen tai sitten saa kyllä olla kyllä tosi taitava, että sieltä saa ronkittua siistejä paloja :D

Pitkä kirjoitti...

Saran korut, kerro ihmeessä jos ehdit tehdä ennen mua, kiinnostaa tietää sopiiko esim. mantelirouhe pintaan mainiosti :)

Janna, aika jännää! Tein joo irtopohjavuokaan, tuli vähän flänä mut eihän se makua haittaa. Rahka oli kyllä tosi jees tässä.

Tiia, kokeile! Kiinnostaa tykkääkö muut yhtä paljon ku minä :) Se pohjan banaani oli ihanan mehevä lisä kakkuun ja toi hyvin makua. Mäkään en tajua miten ton sais leipävuoasta edes ulos, Maku-lehti on tehnyt kyllä varmaan myös ihan johonkin muuhun rasiaan ainakin kuvan perusteella..

Tiia kirjoitti...

Nyt muistan raportoida! Tein tuota viime sunnuntain kaveribrunssille, mutta eeei se nyt ehkä hirveä yleisömenestys ollut... Yleensä saan jonkun suostuteltua ottamaan mahdolliset leivonnaisjämät matkaansa, mutta tämä ei kiinnostanut ketään. :/ :D

Itse kyllä tykkäsin kovasti tuosta pohjasta ja pistaasipinnasta ja ajattelin yhdistää ne joskus johonkin juustokakkuun. Täyte sen sijaan oli jotenkin turhan vaahtoinen ainakin mulla - liekö syy siinä, että tein kakusta tupla-annoksen ja niin ollen myös neljän valkuaisen vaahdon täytteeseen...

Mutta se irtopohjavuoka oli kyllä hyvä valinta! :)

Pitkä kirjoitti...

Ounou!!! Miten siinä nyt noin kävi? Mä luulen kyllä, että se täytteen tuplaaminen on voinut tehdä siitä lopputuloksesta vähän vaahtoisemman kuin mitä meillä oli, koska mä en muista mitään sellaista elementtiä tästä meidän kakusta, mutta näähän on niin makuasioita, ettei koskaan tiedä! Kun mulle ei uponnut just se pistaasi ja ilmeisesti sulle taas maistui :) Pohja oli kyllä tosi hyvä, hyvä että ees jokin!

No onneksi sentään vuokavalinta oli hyvä! Jotain plussaa!! :D