24.3.2012

Kehittely kannattaa

Mainitsin jonkin aikaa sitten kehitelleeni Pauligin kilpailukakustani vielä paremman version (edellinen oli enemmän aikuiseen makuun, tämä sopii kaikille). Järjestin aamulla V:lle yllätysbrunssin ja sain vihdoin hyvän syyn tehdä kakkua uudelleen. 11:30 ovikellomme soi ja joukko V:n ja minun ystäviä syöksyi sisään erilaisten herkkujen kanssa! Pöytä notkui ruokaa ja mikä tärkeintä, synttärisankari oli yhtä hymyä. Suklaakakun lisäksi olin herännyt aamulla tekemään banaani-inkivääripannaria, focacciaa ja aamiaismuffinsseja, jotka syntyivät kevyesti paistetusta pekonista, kananmunasta, suolasta, pippurista, ruohosipulista ja mozzarellaraasteesta (resepti vähän kuin Kokit ja Potit -blogissa, mutta paistoaika oli kyllä pidempi). Vieraat toivat mm. mehuja, hedelmiä, juustoja, ihanan key lime pien, sämpylöitä, perunamunakasta, salaattia sekä kuohuviiniä. En ole varmaan koskaan vetänyt itseäni näin ähkyyn.

Mutta tätä kakkua on vielä pakko vähän hehkuttaa, sillä en tunnetusti ole kovin vaatimaton. Kakku on edelleenkin kätevän gluteeniton, mutta maku on entistäkin parempi. Rakastan appelsiinin ja suklaan yhdistelmää ja niin tuntuu rakastavan moni muukin, sillä olen saanut kakusta paljon positiivista palautetta. Antakaa palaa! Kakun kuorrute on muuten järkyttävän hyvää ja tukee mielettömän hyvin todella suklaista kakkupohjaa... Ah!

Kakkua koristi aamulla myös kaksi kynttilää, jotka V puhalsi laulun raikaessa.

Appelsiinisuklaakakku (gluteeniton)
200g tummaa appelsiinisuklaata (70%)
200g voita
4 kananmunaa
1,5dl sokeria
kourallinen manteleita
appelsiini

Kuorrute:
purkki appelsiinituorejuustoa (200g, Viola)
2 dl kermaa
1 dl tomusokeria (oman maun mukaan)
50g voita

Pilko suklaa ja voi pieniksi palasiksi ja laita kulhoon. Aseta kulho kattilan päälle, pistä levy päälle ja sulata rasva ja suklaa tasaiseksi seokseksi vesihauteessa.

Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi (varo ettei mukaan pääse tippaakaan vettä!). Pese appelsiini huolellisesti ja raasta sen kuori hienoksi raasteeksi. Rouhi mantelit hienoksi sähkövatkaimella/blenderillä, sattumia saa jäädä, eikä jauhon tarvitse olla mitään hienoa. Vatkaa keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää mukaan suklaaseos, mantelit, appelsiiniraaste sekä purista joukkoon puolet appelsiinin mehusta. Kääntele lopuksi valkuaisvaahto joukkoon varovasti. Kaada voideltuun rengasvuokaan (halkaisija 24cm) ja paista uunissa 175 asteessa kunnes cocktailtikkuun ei enää jää taikinaa (noin 30 minuuttia). 

Valmista sitten kuorrute. Vatkaa tomusokeri, tuorejuusto, kerma ja pehmeä voi sekaisin, kunnes koostumus on sopivan jämäkkä. Koristele jäähtynyt kakku ja syö hyvässä seurassa.

6 kommenttia:

Jytis kirjoitti...

Woah. Vähän valuu kateuskuolaa täällä näppikselle kun tuota menua kuuntelee. Ja kakku vaikuttaa niiiin hyvältä, ihanan simppeliltäkin vaikuttaa!

Pitkä kirjoitti...

Joo, pakko myöntää, että mullakin valuu kuolaa aina kun muistelen tota kakkua, se on vaan NIIN mun omaan makuun täysillä iskevä kakku, huoh, mistä saan lisää tekosyitä tehdä sitä lisää?

Jytis kirjoitti...

Hmmmm, musavisan voitto vois olla sellainen ;)

Anonyymi kirjoitti...

Kakku kuulostaa hyvältä! Paljonko arvelisit menevän siihen valmista mantelijauhetta vai onko se rakenteeltaan liian hienoa? Kyselee suklaakakkufani Terttu

Pitkä kirjoitti...

Moi Terttu! Periaatteessa et tarvitse mantelijauhoa ollenkaan, kakku onnistuu ilmankin. Mutta jauhoa tulee noin desin verran! Ei ole liian hienoa rakenteeltaan, ainoa ero on, että pienet mantelisattumat jäävät puuttumaan. Odotan innolla kommentteja sitten, kun olet kokeillut reseptiä :)

Minna kirjoitti...

Kiitos mahtavasta kakkureseptistä. Lainasin sitä tyttäreni 2-vuotissynttäreille ja oli muuten taivaallista! :)