Mainitsin jonkin aikaa sitten kehitelleeni Pauligin kilpailukakustani vielä paremman version (edellinen oli enemmän aikuiseen makuun, tämä sopii kaikille). Järjestin aamulla V:lle yllätysbrunssin ja sain vihdoin hyvän syyn tehdä kakkua uudelleen. 11:30 ovikellomme soi ja joukko V:n ja minun ystäviä syöksyi sisään erilaisten herkkujen kanssa! Pöytä notkui ruokaa ja mikä tärkeintä, synttärisankari oli yhtä hymyä. Suklaakakun lisäksi olin herännyt aamulla tekemään banaani-inkivääripannaria, focacciaa ja aamiaismuffinsseja, jotka syntyivät kevyesti paistetusta pekonista, kananmunasta, suolasta, pippurista, ruohosipulista ja mozzarellaraasteesta (resepti vähän kuin Kokit ja Potit -blogissa, mutta paistoaika oli kyllä pidempi). Vieraat toivat mm. mehuja, hedelmiä, juustoja, ihanan key lime pien, sämpylöitä, perunamunakasta, salaattia sekä kuohuviiniä. En ole varmaan koskaan vetänyt itseäni näin ähkyyn.
Mutta tätä kakkua on vielä pakko vähän hehkuttaa, sillä en tunnetusti ole kovin vaatimaton. Kakku on edelleenkin kätevän gluteeniton, mutta maku on entistäkin parempi. Rakastan appelsiinin ja suklaan yhdistelmää ja niin tuntuu rakastavan moni muukin, sillä olen saanut kakusta paljon positiivista palautetta. Antakaa palaa! Kakun kuorrute on muuten järkyttävän hyvää ja tukee mielettömän hyvin todella suklaista kakkupohjaa... Ah!
Kakkua koristi aamulla myös kaksi kynttilää, jotka V puhalsi laulun raikaessa.
Appelsiinisuklaakakku (gluteeniton)
200g tummaa appelsiinisuklaata (70%)
200g voita
4 kananmunaa
1,5dl sokeria
kourallinen manteleita
appelsiini
Kuorrute:
purkki appelsiinituorejuustoa (200g, Viola)
2 dl kermaa
1 dl tomusokeria (oman maun mukaan)
50g voita
Pilko
suklaa ja voi pieniksi palasiksi ja laita kulhoon. Aseta kulho kattilan
päälle, pistä levy päälle ja sulata rasva ja suklaa tasaiseksi
seokseksi vesihauteessa.
Erottele
keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi (varo
ettei mukaan pääse tippaakaan vettä!). Pese appelsiini huolellisesti ja raasta sen kuori hienoksi raasteeksi. Rouhi mantelit hienoksi sähkövatkaimella/blenderillä, sattumia saa jäädä, eikä jauhon tarvitse olla mitään hienoa. Vatkaa keltuaiset ja sokeri
kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää mukaan suklaaseos, mantelit, appelsiiniraaste sekä purista joukkoon puolet appelsiinin mehusta. Kääntele lopuksi valkuaisvaahto joukkoon varovasti. Kaada
voideltuun rengasvuokaan (halkaisija 24cm) ja paista uunissa 175
asteessa kunnes cocktailtikkuun ei enää jää taikinaa (noin 30
minuuttia).
Valmista
sitten kuorrute. Vatkaa tomusokeri, tuorejuusto, kerma ja pehmeä voi sekaisin, kunnes koostumus on sopivan jämäkkä. Koristele jäähtynyt kakku ja syö hyvässä seurassa.
6 kommenttia:
Woah. Vähän valuu kateuskuolaa täällä näppikselle kun tuota menua kuuntelee. Ja kakku vaikuttaa niiiin hyvältä, ihanan simppeliltäkin vaikuttaa!
Joo, pakko myöntää, että mullakin valuu kuolaa aina kun muistelen tota kakkua, se on vaan NIIN mun omaan makuun täysillä iskevä kakku, huoh, mistä saan lisää tekosyitä tehdä sitä lisää?
Hmmmm, musavisan voitto vois olla sellainen ;)
Kakku kuulostaa hyvältä! Paljonko arvelisit menevän siihen valmista mantelijauhetta vai onko se rakenteeltaan liian hienoa? Kyselee suklaakakkufani Terttu
Moi Terttu! Periaatteessa et tarvitse mantelijauhoa ollenkaan, kakku onnistuu ilmankin. Mutta jauhoa tulee noin desin verran! Ei ole liian hienoa rakenteeltaan, ainoa ero on, että pienet mantelisattumat jäävät puuttumaan. Odotan innolla kommentteja sitten, kun olet kokeillut reseptiä :)
Kiitos mahtavasta kakkureseptistä. Lainasin sitä tyttäreni 2-vuotissynttäreille ja oli muuten taivaallista! :)
Lähetä kommentti