23.3.2012

Vapaapäivä

Tänään herättiin aamulla V:n kanssa aurinkoiseen vapaapäivään! V täytti tänään vuosia ja aamu alkoikin pienessä synttärihuumassa. Aamutoimien jälkeen pakattiin reppuun kamera, vichyä sekä eväsleivät ja otettiin suunta Talvipuutarhaan. Minulla oli visio hienoista melonilla, pinjansiemenillä ja parmankinkulla täytetyistä patongeista, mutta V sai tietysti synttärisankarina valita eväsleipien täytteet, joten käärin leivinpapereihin parmankinkulla, mozzarellalla ja tomaatilla täytetyt ciabattat. 


Leipä olisi kaivannut myös jotain vihreää, vaikka rucolaa.

Talvipuutarhassa ei ole mitään kahvilaa, joten paikkaan saa viedä omat eväät. Pöytiä ja tuoleja löytyy kaikille halukkaille, eikä sisäänpääsykään maksa mitään. Ja miten mahtava ympäristö Talvipuutarha onkaan pienelle piknikille, kun aurinko ei vielä lämmitä ulkona tarpeeksi! Fiilis nousi välittömästi kattoon, kun eväät nautittiin lihansyöjäkasveja tuijotellen. Eikö olekin jännää miten paljon ympäristö vaikuttaa ruoan makuun? Hernekeittokin maistuu parhalta talvella, kun on viettänyt koko päivän ulkona pakkasessa.

Synttärisankari <3


Piknikin jälkeen kävelimme Töölönlahtea pitkin Senaatintorille ja pysähdyimme Engeliin kahville. Engel on aina ollut yksi suosikkikahviloitani Helsingissä, sillä arvostan pöytiintarjoilua ja klassisia, herkullisia leivoksia. V:n synttärihuuma sai pienen kolauksen, kun tarjoilija teititteli ottaessaan V:n tilausta. Ikä ei tule yksin... Muuten päivä oli aivan mahtava! Huomenna synttärihuuma jatkuu, sillä lupasin tarjoilla aamulla runsaan brunssin. Tämä ilta sujuukin sitten leipoessa, laitan raporttia ja reseptejä blogiin vielä tämän viikonlopun puolella. Hauskaa viikonloppua kaikille!

Turistifiilis.


 Suosikkini on sitruuna-marenkitorttu!

Ei kommentteja: