2.1.2012

Uusi vuosi alkaa salaatilla

Olen hengissä! Joulu oli ja meni ja vuosikin vaihtui. Olen ollut kiireinen ja toisaalta yrittänyt levätä todella, todella hektisen syksyn jälkeen. Taidan aina valittaa elämäni kiireisyyttä, mutta oikeasti teen kyllä lähinnä kivoja asioita, joten elämä on oikeasti mallillaan.

Olen potenut huonoa omatuntoa viime aikojen syömisistä. Ongelma ei ole kaloreissa tai makkaroissa (vaikka sellainen löytyykin vyötäröltä) vaan siinä etten ole syönyt KOTONA. En ole tutustunut uusiin resepteihin ja jätin jopa perinteisen joulusinappini tekemättä, mikä oli aiheuttanut anoppilassa ylimääräisen kauppareissun. Oi voi. Niinpä yritänkin lähiaikoina tehdä enemmän omassa keittössä sen sijaan, että haalisin Alepasta kiireessä jotain syötävää. 

Sain joululahjaksi parikin ihanaa ruokakirjaa, joista toinen ansaitsee ihan oman postauksensa. Tämä toinen taas on kiertävä joululahja, joka on tarkoitus antaa uusille omistajilleen ensi jouluna. Meillä on ennestään yksi Jamien kirja (en ole koskaan tehnyt siitä mitään), mutta tämä "uusi" Jamie Oliverin "Alastoman kokin onnenpäivät" on aivan ihanan simppeli ja inspiroiva. Eilisen pastan jäljiltä keittiössä kuumotteli paljon rucolaa, jota en halunnut päästää nuupahtamaan. Jamien lämmin pekoni-rucolasalaatti oli täydellinen pelastus! Olen huono keksimään salaatteja, joten ihanaa, kun joku tekee sen puolestani. V:n sanoin: "Salaatti on kyllä täydellinen, kun siinä on pekonia." No AIJAA!

Huikean hyvää! Eikä liian terveellistä :)

Lämmin pekoni-rucolasalaatti (kahdelle ruokana, lisukkeena useammalle)
Jamie Oliver
2 punasipulia
paketti pekonia
kourallinen pinjansiemeniä
rucolaa
parmesania
oliiviöljyä
timjamia
suolaa
balsamiviinietikkaa

Kuori ja halkaise kaksi keskikokoista punasipulia, niin että saat molemmista kahdeksan lohkoa (minä en tajunnut jättää toista päätä punasipulista "yhteen, joten lohkoni levisivät pannulla, mutta sillähän ei ole maun kannalta mitään väliä). Kuumenna paistinpannu ja paista pekoniviipaleet rapeiksi ja nosta ne odottamaan. Kaada pannuun pari tilkkaa oliiviöjyä ja kumoa 4 timjaminoksaa (käytin kuivattua), sipulinpalat ja kourallinen pinjansiemeniä paistumaan. Mausta ripauksella suolaa ja paista keskilämmöllä noin 5 minuuttia, kunnes ainekset karamellisoituvat ja makeutuvat. Varo polttamasta!

Nosta pekonit takaisin pannuun kuumenemaan (itse leikkasin ne tässä kohtaa neljään osaan). Sekoittele. Kumoa seos salaattikulhoon, peitä tarvittaessa foliolla. Heitä juuri ennen tarjoilua kulhoon neljä isoa kourallista rucolaa. Valuta päälle balsamicoviinietikkaa sekä parmesaanilastuja.

5 kommenttia:

Virpi kirjoitti...

Vaikuttaa älyttömän herkulta!

Pitkä kirjoitti...

No oli! V hehkutti vielä tänäänkin!!

Jaana kirjoitti...

Mä niin teen tätä huomenna.

Sanavahvistus on shammuff :-D

Virpi kirjoitti...

Sain vihdoin tehtyä tätä! Herkkua, vaikka luomuruokapiiri feilaskin mun rucolat ja jouduin tyytymään lollo rossoon salaatin osalta.

Pitkä kirjoitti...

Jee Virpi! Onneks sait kuitenkin pidettyä pekonin ja sipulin, niilläkin pärjäis ;)