6.1.2012

Arjen aamiainen

Aamiaishistoriani on hyvin surullinen. Pienenä äiti teki minulle kaksi voileipää ja heitin ne joka aamu roskiin. Sitten hän teki yhden, lopulta puolikkaan, mutta en vaan pystynyt syömään. Sitten siirryimme muroihin, jotka oli kaadettu lautaselle, josta ne oli kätevä kaataa takaisin pakettiin. Aamupalan syöminen on aina luonnistunut minulta vain viikonloppuisin, kun saan herätä omaan tahtiini. Toivoisin kuitenkin, että söisin aamupalaa, jotta päivän energiat jakautuisivat tasaisemmin pitkin päivää. 

Olen keksinyt ratkaisun ongelmaani: tuorepuuro! Kuulostaa ja vaikuttaa hipiltä, mutta innostuin lähinnä sen helppouteen. En arkisin jaksa herätä aikaisemmin vääntämään aamiaista, mutta tuorepuuron voin sekoittaa jo illalla valmiiksi ja antaa turvota yön yli. Lisäksi se on helppo tehdä suoraan mikrokuppiin ja napata matkaan, sillä voin syödä vasta n. 1,5h heräämiseni jälkeen. Puuro on myös hyvänmakuinen ja täynnä kuitua. Toivotaan ettei tämä innostus laannu heti!

Tajusin ottaa kuvan vasta, kun puolet oli jo syöty. Siksi noin suttuinen lautanen!


Tuorepuuro, yksi iso annos tai kaksi pientä (esim. brunssilla)
1dl spelttihiutaleita (luomu, itselläni on näitä Riihikoskenmyllyn)
yhteensä 1dl seesaminsiemeniä ja auringonkukansiemeniä
banaani
n. 2-3dl luonnonjugurttia (käytin paksua kreikkalaista) tai maitoa
ruokosokeria/hunajaa
+ mustikoita

Muussaa banaani haarukalla, lisää kuivat aineet ja jugurtti. Makeuta hunajalla/ruokosokerilla oman maun mukaan. Sekoita ja laita yöksi turpoamaan jääkaappiin. Lisää aamulla pakastemustikat ja anna hetkii sulaa, soseuta, jos haluat (en jaksanut).
HUOM! Puuroon voi heittää melkein mitä tahansa, näitä nyt löytyi itseltä kaapista!

7 kommenttia:

Annukka kirjoitti...

Tuorepuuro on kyllä hyvää ja jotenkin superterveellisen oloista. Itse olen tehnyt sitä kaurahiutaleista, seesaminsiemenistä, raastetusta ompusta/päärynästä ja jogurtista. Eikä tuo sinunkaan versiosi huonolta kuulosta!

Anonyymi kirjoitti...

sama juttu - arkisin ei aamiainen mene alas. joku on sanonut että aamu pitää aloittaa juomalla puoli litraa huoneenlämmintä vettä - ei mene alas sekään. otan aamiaisen arkisin töihin mukaan. töissä on toinenkin nainen, jolla on ihan sama juttu.

Anonyymi kirjoitti...

Minäkään en ole oikeastaan ikinä pystynyt syömään (arki)aamuisin mitään! Siitä seurasi se, että illalla oli todella kova nälkä. :(

Pari vuotta sitten päätin opetella syömään aamiaisen ja alussa oli kyllä todella vaikeaa. Aloitin niin, että söin töissä heti sinne päästyäni - heti heräämisen jälkeen ajatuskin ruoasta teki pahaa!

Muistaakseni ensimmäisinä viikkoina aamiaisen syömiseen meni 1-2 tuntia (rahkaa, ananasta ja pähkinöitä). :D Samalla muutin muun ruokailuni hyvin säännölliseksi.

Jossain vaiheessa kävikin niin, että minulla alkoi olla aamuisin nälkä ja nykyään syön yleensä jo heti herättyäni! Ilmeisesti ruokailurytmini on ollut aivan pielessä mutta sen muuttaminen onnistui ajan ja kärsivällisyyden kanssa.

Pitkä kirjoitti...

Annukka, mun pitää kanssa kokeilla noita raastettuja hedelmiä! Saan vähän vaihtelua, kun banaani alkaa tökkimään.

Kaunis Nelli ja Ano, huojentavaa, että muillakin on näitä samoja ongelmia! Mä luulen, että toi puoli litraa huoneenlämpöistä vettä sais mulla aamuisin oksennuksen kurkkuun, mutta toivottavasti tää sitkeä tuorepuurokuuri muuttaa mun aamun syömisrytmiä jossain vaiheessa pysyvästi!

Pauliina kirjoitti...

Sama häiriö Rahikaisella. Täysin mahdotonta syödä aamuisin, mikään ei mene alas, vaikka kuinka pureskelis. Usein syön eka kerran vasta klo.16 ja sitten nälkä on jo hallitsematon.
Tein ohjeittesi mukaan puuron, sokerin sijasta laitoin liotettuja luumuja joukkoon, ja täytyy sanoa jotta suorastaan nautin syömisestä.
Tästä tämä opettelu järjellisempään ruokailurytmiin lähtee.
Kiitokset inspiratiosta!

Pauliina kirjoitti...

Lisäsin puuroon Lucuma-jauhetta lusikallisen. Nyt on varmasti A-/B-vitamiini tarpeet tyydytetty, sekä rauta ja kalium.

Pitkä kirjoitti...

Ui, kuulostaa hyvältä, täytyykin kokeilla! Mä taas tein tänään rahkaan, kun ajattelin, että saisin päivittäin enemmän proteiinia. Ruokavalio on nykyään niin kasvispainotteinen, että proteiinia tulee varmaan liian vähän. Hyvältä maistui :))