27.2.2011

Synttärihumua

Huuuuuuuuh, olen taas vuoden vanhempi. Synttäreitä juhlittiin eilen isolla porukalla samaan tapaan kuin viime vuonna. Tällä kertaa synttäreitään juhli myös V, joka täyttää vuosia maaliskuun lopussa. Vuokrasimme taas Otaniemestä Kinopolin, pienen elokuvateatterin, jossa tarjottiin vieraille 12h kestävät leffasynttärit. Salissa pyöri päivän aikana Kaunotar ja Hirviö, The Wizard of Oz, Be Kind Rewind, Footloose ja The Rocky Horror Picture Show. Ruokapuolella palvelivat popparitönikät ja irtokarkit, sekä tässä postauksessa esitellyt luxuspalat, suolainen pannukakku (resepti seuraavassa postauksessa), crostinit artisokkatahnalla ja herneenverso-vuohenjuustotahnalla sekä isosiskon tuomat pekonimuffinssit ja toscapiirakka. Kaikki ruoat olivat sormisyötäviä ja helppoja ottaa leffasaliin mukaan. 

Valtteri Hentilä otti kuvat.


Illan hittejä taisivat olla luxuspalat ja artisokkatahna. Jos et ole vielä tehnyt sitä tahnaa, niin kokeile nyt ihmeessä! Nämä luxuspalat olivat muuten NIIN helppoja ja tosi hyviä, sekä aika varmoja melkeinpä jokaisen makuun. Teen ehdottomasti uudelleen. Pian. Ohjeen määrät olivat aika outoja (1 1/5tl vaniljasokeria?), mutta seurasin niitä aika orjallisesti ja hyvä tuli.

Taustalla siintää suolainen pannari!


Luxuspalat, pellillinen (resepti Limepippurista)
Pohja
3 kananmunaa
4 dl sokeria
3 3/4 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
1 1/5 tl vaniljasokeria
4 1/2 rkl kaakaojauhetta
150 g sulatettua voita tai margariinia
2 dl kuumaa vettä


Sekoita munat ja sokeri keskenään. Et tarvitse vatkainta, vaan riittää, että sekoitat ne lastalla sekaisin. Sekoita toisessa kulhossa keskenään jauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja kaakaojauhe. Lisää jauhoseos muna-sokeriseokseen ja lisää joukkoon vielä rasva ja vesi.
Sekoita taikina tasaiseksi, levitä leivinpaperin päälle pellille ja paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.

Päälle
170 g (valko)suklaata
2 rkl öljyä


Laita suklaapalat ja öljy kattilaan ja sulata tasaiseksi seokseksi. Levitä kuorrutus jäähtyneen pohjan päälle ja ripottele halutessasi koristeita pinnalle. Anna jäähtyä ja leikkaa levy paloiksi. Kuorrute kovettuu jääkaapissa, joten nosta ainakin hetkeksi kylmään ennen tarjoamista.

8 kommenttia:

kte kirjoitti...

..onnea! Kuulostaapas hauskoilta, vähän erilaisilta synttäreiltä :)

Pitkä kirjoitti...

Kiitos! Oli kyllä ihan parhaat synttärit taas :)

Anonyymi kirjoitti...

paljon onnea!


MB

Anonyymi kirjoitti...

Jei, olipas mukava ilta ja hyvää ruokaa!! Jäin ihan koukkuun noihin Luxuspaloihin... Tosin kun katsoo tota reseptiä, niin pakkohan sen on olla hyvää:) Suklaa + sokeri +voi :D nam. - johanna

Pitkä kirjoitti...

Jee, kiitos MB! Ja Johanna, nyt kulhot esiin ja kokkailemaan - noi oli kyllä niin iisejä ja hyviä <3

Virpi kirjoitti...

Myöhästyneet onnittelut täältäkin! Taidan varastaa tuon suolaisen pannarin idean puolison lauantaisille synttäreille vegevieraita varten :)

Pitkä kirjoitti...

Kiitos ihana Virpi :) Varasta ihmeessä, se oli ihanan helppo tehdä. Toivottavasti teillä oli ihana lomareissu <3

Virpi kirjoitti...

Lomareissu oli muilta osin aivan mainiosti onnistunut, mitä nyt mua on riivannut sitkas vatsapöpö jo monta päivää. Onneks pysyin suunnilleen toimintakunnossa matkalääkekaappini varustelulla, ettei jäänyt mitään erityisen tärkeää välistä kuitenkaan :)