10.2.2011

HelkaMoni teistä on varmaan jo lukenut muista blogeista Helkan järjestämästä tilaisuudesta, jossa oli paikalla valtava kasa ruokabloggareita. Jee, minäkin olin siellä! Tosin pääsin paikalle vasta vähän viiveellä, ja missasin sekä Essi Avellanin samppanjatastingin, Helene Auramon puheenvuoron ja lounaan...  Harmittaa. Onneksi ehdin paikalle, kun tarjolla oli kahvia ja pullaa, ja sen jälkeen ryhdyttiin pienissä porukoissa kokkailupuuhiin! Oli ihanaa tarttua paistinpannuun ja tuoreisiin aineksiin tauon jälkeen, ja etenkin tehdä ruokaa niin mahtavassa porukassa. Meidän tehoryhmässä oli mukana Voisilmäpeliä, Ruokahommien Janna ja Pastanjauhajien naisvahvistus. Valmistettiin ainakin rosmariinisorbettia, perunasalaattia, punaherukkajäädykettä, kirsikkatomaattihilloketta, savuporotartaria, siikachevicheä, Aura Gold -moussea ja mainoituja omenia.


Eihän se kokkailu ihan ongelmitta sujunut, mm. siirappi tuli keitettyä kahteen kertaan. Ja tiedoksi nyt kaikille! JOS (retorisesti) liivatteen esim. sulattaa kermaan ja unohtaa koko homman, niin että liivate on ehtinyt jo hyydyttää sen kerman ennen kuin olet valuttanut sen muuhun seokseen, niin liivatehässäkkää EI tarvitse heittää viemäristä alas ja ryhtyä tekemään hommaa alusta, vaan kerman voi lämmittää uudelleen, jolloin hyytyminen häviää (voiko näin pitkää lausetta olla?). Ja tämä on hyvä huomata ennen kuin kerma on jo hävinnyt putkiston uumeniin.

Pienen ikuisuuden jälkeen siirappi oli valmista!
Ei tarvi hetkeen kokeilla kotona...

Rosmariinisorbetti jakoi mielipiteitä, mutta osui täysillä meikäläisen makuhermoon.
Ja valmis sorbetti oli jo esteettisesti hurmaava. 

Joka tapauksessa, naurua ja riemua riitti, ja valmista tuli! Illallisella oli ihana nauttia myös itse tehtyjä ruokia, ja lisäksi Helkan keittiön loihtimia herkkuja. Ihana illallinen, mahtavat Essin valitsemat viinit ja mitä mainioin seura. Baarissa nautitun lasillisen jälkeen nukahdimme Jannan kanssa melkein matkalla hotellihuoneeseen. Näköjään nauraminenkin käy urheilusta.

Kiitos Janna, kun otit mullekin kuvia (kamera jäi hotellihuoneeseen)!
Pääruokana oli poroa, mums.

 En jaksanut syödä edes kaikkia jälkiruokia, historiallista.
Mun heikko kohta on jäädykkeet, ja toi punaherukkajäädyke hävisi aika nopeasti lautaselta.

Kiitos paljon kaikille bloggaajille ja Helkan henkilökunnalle ihanasta, ihanasta päivästä! Oli taas ihana nähdä teitä ja tutustua uusiin naamoihin. Ja pahoittelut Essi Avellanille tältä moukalta, joka kyseli "mikäs blogi sulla on". Vieläkin hävettää.

Lue muualta:
Kulinaarimuruja Sorbetti meni kakkoseen (ja fiilis)
Kannat Kattoon Samppanjatasting ja söpöilyn salat
Herkku ja Koukku Räps räps ja poks poks!
Unelias Kokki Helkan kelkassa
Sorsanpaistaja Peruslauantai
Voisilmäpeliä Viikonlopun viinihommat ja vähän ruokaakin
Äijäruokaa Helkan keittiössä
Pumpkin Jam Helkan keittiössä
Peruspöperöä Tanssivan viinin salaisuus
Liemessä Täydellinen nainen on skrode, läski ja luiseva (täältä löydät reseptejä listattuihin juttuihin!)
Avaruusasema Shamppanjaa ja herkkuja Helkassa
Siskot kokkaa Me pyrimme olemaan Suomen paras kolmen tähden keittiö
Pastanjauhantaa Helkan huomassa
Ketun keittiö Samppanjaa ja teräviä veitsiä
Cebicin keittiössä Samppanjaa Essi Avellanin seurassa
Ruokahommia Hotelli Helka ja eniten linkkejä sisältävä merkintä ikinä

7 kommenttia:

Ari Makela kirjoitti...

Hienosti koottu linkkikokoelma. Kiitos!

Virpi kirjoitti...

Jee! :) No eihän sillä Essillä ees tainnut olla sitä nimikylttiä, toisin kuin meillä muilla niin ei sitä ny kaikkee voi tietää!

Kiitos aamupalaseurasta, oli kiva siinä sit ehtiä höpöttää enemmän kun se päivä ja ilta meni hässäköidessä.

Merituuli kirjoitti...

mä en yleensä ole jäädykeihmisiä mutta nyt maistui enemmän kuin hyvin! Nam!

Rosmariini kirjoitti...

Oli kyllä mukava tutustua viimein, ja ihan erityisen mukavaa, kun sain tulla laittamaan ruokaa tuollaisten ihanien ilopillerien seuraan.

Minäkään en ajatellut kokeilla sitä siirappia kotona... Kaikkea muuta kyllä sitäkin mieluummin. :)

Pitkä kirjoitti...

Ari, kiitä Sillä Sipuleita, joilta otin esimerkkiä!

Virpi, onneks Essi oli herttainen eikä tainnut pahastua siitä :) Ja oli kyllä kiva et ehittiin räpättää siin aamulla sit, ku ilta meni niin hektisenä! Pääsitkö ilman suurempia ongelmia kotiin, VR ei jättänyt lumihankeen?

Merituuli, joo, siis mähän olen tosi jäädykeihmisiä, joten vaikka toi olis tehty kalan ruodoista niin olisin ollut fiiliksissä. Mut ihanaa kuulla et muillekin maistui toi, vaikka onhan jäädykkeet aika kasareita.

Rosmariini, mä luulen että sä olit se ilopilleri, joka tartutti meidät muutkin. Siirapit pannassa seuraavat viisi vuotta. Ellei sitten ole 12 hlöä valvomassa.

Virpi kirjoitti...

Pääsin kotiin hyvin, juna oli ehkä 10 minsaa myöhässä eli ei siis juuri yhtään kun suhteuttaa matkan pituuteen ja VR:n toimintavarmuuteen! Ainut haittatekijä oli vieressä istunut tyyppi, joka oli käyttänyt liikaa Axea ja piereskeli, onneks se ei tullut Ouluun asti.

Hei jes, mä en ollu aatellutkaan että jäädyke on kasaria, mutta tostapa sain sit yhden lisäidean kun oon miettinyt kesällä koittavien kolmikymppisteni järjestämistä kasariteemalla tarjoiluja myöden! :)

Sanavahvistukseen on iskenyt piilomainonta; valion!

Pitkä kirjoitti...

No jee, hyvä VR! Noi oudot tyypit on ahdistavia, kun niiden nalkkiin joutuu junassa tai vaikka leffassa. Kerran elokuvissa mun viereen istui mies, joka otti kengät pois ja tasapainotteli haisevaa jalkaansa toisen jalan polven päällä eli ihan mun kyljessä kiinni. Sitten se naksutteli varpaitaan koko leffan ajan, äääää. Jos mulla olis ollut sakset mukana olisin varmaan napsassut pari varvasta irti nopealla ranneliikkeellä.

Hei vielä jäädykettäkin kasarimpaa olis joku vihreä hyytelö!!!