16.1.2011

Lauantaista tuli ruokatorstai

Eilen heräsimme V:n kanssa myöhään, ja teimme yhdessä ihanan aamupalan. Pöydästä löytyi mm. pekonia, munia, smoothiet, aamiaismuffineja, turkkilaista jugurttia siirapilla ja kasviksia. Mmm, paras tapa aloittaa kiva päivä. Edes imurointi tai vessan pesu ei harmittanut hyvän aamiaisen jälkeen.

Parasta oli, että tiesimme syövämme myös illalla hyvin. Olin nimittäin edellisenä iltana laittanut kuivatut herneet likoamaan veteen, ja siivoilujen lomassa keitin meille herkullisen hernesopan (joka oli vielä parempaa tänään kuin eilen). Teimme vielä kimpassa perinteisen pannarin ja euforia oli taattu koko illaksi - etenkin kun seitsemältä istuimme Helsingin Kaupunginteatterin penkeille ja upposimme Wickedin maailmaan.

Alusta loppuun, ihan paras päivä vähään aikaan. Rentoutumiseen ei tarvita aina lomaa tai kalliita kasvohoitoja.


3dl kuivia herneitä
1 3/4 l vettä
1 pienehkö sipuli
tilkka öljyä
1tl meiramia
1/4–1/2 tl suolaa
100g palvikinkkua
1/2-1 pkt pekonia (itse laitoin kokonaisen, ei todellakaan ollut liikaa)
 
Lisäksi
1–2 sipulia ruskistettuna
(pekonia)

Laita herneet veteen likoamaan yöksi. Kuori ja hienonna sipuli ja kuullota se öljytilkassa suuren kattilan pohjalla. Kaada kattilaan liotetut herneet liotusvesineen ja kuumenna. Lisää meirami ja hieman suolaa. Kypsennä kannen alla runsaan tunnin ajan. Lisää tarvittaessa kattilaan vettä. Kuutioi palvikinkku pieniksi. Suikaloi pekoni. Laita lihat pannulle ja anna niiden saada väriä. Lisää keittoon kinkku ja pekoni. Keitä, kunnes herneet ovat täysin kypsiä eli noin puolen tunnin ajan. Tarkista maku, lisää tarvittaessa suolaa. (Toisinaan kinkku on niin suolaista, että lisäsuolaa ei tarvita. Itselläni tosin ei ollut, ja suolaa piti lisätä aika paljon.) Paista halutessasi lisäkkeeksi sipulia ja jäljelle jäänyt, silputtu pekoni. Annostele keittoa lautasille ja laita lusikallinen sipulia ja pekonia päälle.

Pannukakku (resepti Kotikokki.netistä, heltsun)
4dl vehnäjauhoja
1,5dl sokeria
1tl leivinjauhetta
1tl suolaa
1tl vaniljasokeria
8dl maitoa
2 kananmunaa
100g sulatettua voita (tai margariinia)

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää sekaan maito, munat sekä sulatettu, jäähtynyt voi/margariini (voilla parempi maku). Kaada taikina leivinpaperille syvälle uunipellille ja paista 200-225 asteessa n. ½ tuntia.

5 kommenttia:

Virpi kirjoitti...

Totta kyllä, että rentoutuminen ei aina vaadi ihmeempiä toimenpiteitä! Rento hengailu on ihan parasta.

Ja onpa kivaa, kun nähdään taas kohta, olin katsovinani että säkin olit ilmottautunut sinne helmikuun alun tapaamiseen?

Pitkä kirjoitti...

Joo Virpi, mäkin bongasin sut osallistujista :)) Jeeeeee, tosi hienoa, pian nähdään siis!

Tiina kirjoitti...

Kiitokset hernari-inspikestä!
Meillä toivottiin juurikin eilen hernekeittoa ensiviikon ruokalistalle, täytynee laittaa tämä postaus siis muistiin.

Janna kirjoitti...

Hernari-inspis syttyi täälläkin! Tää näyttää ja kuulostaa tosi hyvältä. Kaikki intin käyneet miehet tietysti vihaavat hernaria, mut eivät saletisti tän jälkeen! Ja pannariaki, en kestä!

Pitkä kirjoitti...

Jee, hyvä jos sain tartutettua inspiksen! Olin oikeasti ihan otettu siitä miten iisi se hernesoppa on tehdä, aikaahan se vie, mutta kannattaa! Mut pannari kuuluu samaan pakettiin kyl automaattisesti, nää kaks ruokaa kuuluu niin yhteen <3

Janna, eiköhän Valtterillekin maistu, kun pistät extrapekonit joukkoon!