5.1.2011

Ruokamatka Tukholmaan

Mitä tehdä silloin kun ei ole mitään blogattavaa, mutta haluaa blogata jotain? Kannattaa soittaa kaverille (jolla on myös blogi) ja varastaa hyvä postauksen aihe. Tässä postauksessa edustavat siis Ruokahommien Jannan kuvat meidän yhteisestä reissusta Tukholmassa (olin sentään mukana, ettei mennyt törkeäksi pöllimiseksi). Viikonloppu "lännessä" vietettiin öö lokakuun lopussa? Marraskuun alussa? En muista, mutta sen muistan, että reissu oli ihan mahtava. Pätkä oli joutunut juuri muutamaa päivää aikaisemmin saattohoitoon, olin väsynyt ja stressaantunut, mutta viikoloppu toisessa maassa, maailman parhaassa seurassa ja jatkuvasti syöden oli parasta mitä voi kuvitella. Emme todellakaan lähteneet shoppailureissulle, vaan nimenomaan syömään. Ja sitä tulikin harrastettua...

Saavuttuamme perjantaina aamulla Arlandan lentokentälle, otimme bussin keskustaan, metron Söderille ja marssimme suoraan aamupalalle. Muggen Götgatanilla osui ensimmäisenä silmiimme, ja oli positiivinen yllätys! 100 kruunulla (n. 11,5€) sai valita aamiaislistalta neljä eri juttua, ja itse otin tuoremehua, smoothien (se oli kyllä paska), skonssin (mukana tuli marmeladia ja tuorejuustoa, maailman paras ja rasvaisin skonssi) ja pannukakkuja. Ja huh huh, pannukakut paistettiin keittiössä tilauksemme jälkeen ja meinasi leuka revetä nilkkoihin asti, kun iskivät lautasen nenän eteen. Pannukakut maistuivat jumalaisilta, enkä jaksanut kaikkea, vaikka yritin änkeä väkisin. Näitä pitää saada myös seuraavalla reissulla.

Lättyjä oli muistaakseni kolme, vaikka näyttää kuvassa, että olis vaan kaksi.


Kävimme heittämässä laukut hotellille ja suuntasimme luontevasti lounaalle. Hyvä lounaspaikka löytyi Östermalmilta, kauppahallin kupeesta. Moni kaveri oli suositellut Örtagårdenia etukäteen, eikä turhaan. Kasvisbuffa maksoi 95 kruunua, ja ruokaa sai mättää niin paljon kuin jaksoi. Hana valutti loputtomiin virvoitusjuomia ja myös jäätelöä sai lapata niin paljon kuin napa veti. Sisustus oli kuin jostain seurapiirimummon puutarhahuoneesta, asiakaskunta laidasta laitaan. Ruoka oli hyvää, suosiksi nousi mustajuurimuhennos, ja valinnanvaraa oli tajuttoman paljon. Aamupalan jäljiltä ei tullut vedettyä ihan järkyttäviä määriä, mutta kaikkea maistettiin.

Huom. Tämä oli vasta ensimmäinen lautasellinen.

Maltoimme käydä ennen illallista valokuvataiteen museossa, ja illalla lähdimme etsimään kivaa sushipaikkaa. Olimme tosin liian myöhään liikkeellä ja kaikki sushimestat Sofossa sulkivat ovensa nenämme edestä. Onneksi hotellin kulman takaa löytyi Akki Sushi, josta haimme setit hotellille mukaan, sillä koko paikassa (pienen kioskin kokoinen) oli ehkä kaksi istumapaikkaa. Sushi oli NIIN taivaallista. Huuuuuh huuuh. Piti oikein hillitä, ettei menty uskomattoman elämyksen jälkeen korvaamaan kaikki ruokailut Akkiin. Houkutteli.

Toivottavasti tekin eksytte joskus hakemaan omanne, osoite Folkungagatan 45.

Aamupala tarjottiin hotellin puolesta, eikä lauantain lounaasta ole kuvaa (Jannalla hälsotallrik, mulla uuniperuna katkaravuilla), joten hypätään suoraan illalliseen. Tosin lähinnä vain varoituksen sanana. Kuultiin montaa kautta, että Creperie Fyra Knop on lähellä meidän hotellia, ja tosi hyvä, joten varattiin sieltä innoissamme pöytä illaksi. Olis ehkä pitänyt ottaa suosiolla makeat letut, koska nämä suolaiset eivät todellakaan hurmanneet. Lettu oli kuiva, täyte vetistä pinaattia (sitä oli TODELLA paljon), jotain Saarioisten kinkkua, tomaattia ja vuohenjuustoa... En tiedä tilasimmeko sattumalta listan huonoimmat lätyt, mutta ei todellakaan tarvitse mennä uudelleen.

Reissun pahin pettymys. Buhuu.

Onneksi ilta pelastettiin snägärillä, josta sain pitkään himoitsemani tunnbrödrullen! JEEE! Kyseessä on siis rieska, jonka sisällä on perunamuusia, nakki, salaattia ja "mausteita" eli ne snägärin perinteiset.

Aamulla oli taas aika syödä hotellin aamupala, ottaa bussi lentokentälle, syödä kentällä vielä burgerit ja lentää takaisin Suomeen... Sniff. Ja syötiin me toki hotellihuoneessa reissun aikana mm. brietä, sipsejä, karkkia ja juotiin skumppaa. Ettei se ihan tähän selostukseen jäänyt... Niin ja käytiin monessa pikkukahvilassa kahvilla, ja ostettiin ihana muffinssi Muffin Bakerystä, jossa valikoimaa oli enemmän kuin moni uskaltaa aavistaa. Mums. Suosittelen!

Janna, mennäänhän pian uudelleen?

 Kotiinlähdön depistunnelmissa heitettiin mahaan vielä lohduttavat burgerit lentokentällä.

3 kommenttia:

Tiia kirjoitti...

Mahtava reissu, mäkin haluun! :D Shoppailu on ihan yliarvostettua, varsinkin kun ainakin viime Tukholman-reissulla tuli kierreltyä lähinnä ne samat puljut jotka olisi Suomessakin... Taisin sentään käännyttää porukan Wayne's Coffeen ovelta johonkin edes aavistuksen eksoottisempaan. :)

Janna kirjoitti...

Ooh, tuli yllättäen ikävä Tukholmaa, sushia, Berlin-baaria ja pottumuusipökälettä! Mun puolesta voidaan tehdä tästä perinne: joka syksy ja joka kevät! Ps. Tää on mun eka puhelimella kirjoitettu kommentti, kreisii.

Mari kirjoitti...

Oon kade teidän ruokahalusta ja tosta reissusta! Mun matkat on yleensä sitä, että oon joko kauheassa nälässä (kun ei millään malttais syödä), ahmimassa jotain paskaa tai kärsimässä ihan sairaista vatsaoireista syötyäni ensin sitä paskaa.