Moi kaikki! Olen hengissä! Joulu oli ja meni, vuosi vaihtui ja minä rilluttelin muun muassa Berliinissä ja Kuusankoskella. Vietin joululomaa myös kotona ja sänkyyn on muotoutunut kuoppa kaikesta rentoutumisestani. Söin tuttuja ruokia, katsoin Bridget Joneseja ja romanttisia leffoja aamusta iltaan ja nukahdin välillä päiväunille. Sykkiminen on kuitenkin alkanut taas ja löysin vihdoin kameran uumenista myös jotain blogattavaa! Teitä on ollut ikävä, toivottavasti ette ole unohtaneet koko blogia (minä en ole, vaikka ei ehkä siltä ole vaikuttanutkaan).
V antoi vanhemmilleen joululahjaksi konserttiliput ja minä tarjouduin tekemään lounasta ennen iltapäivän esitystä. Halusin tehdä V:n vanhemmille mustapapumuhennosta, koska se sattuu olemaan tällä hetkellä lempiruokaani ja arvelin, että V:n äitikin voisi innostua uudesta arkiruoasta. Muhennoksen kaverina tarjoilin taas kerran maailman parasta leipää ja yrttivoita (voi + timjami + lipstikka). Jälkkäriksi halusin kuitenkin tehdä jotain uutta ja erilaista. Jääkaapissa oli jouluisten sinappitalkoiden jäljiltä paljon kermaa ja mieleeni hiipi monessa blogissakin testattu Glorian ruoan & viinin resepti, jossa kolmesta raaka-aineesta luodaan raikas lemon posset. Sanomattakin selvää, että juuri sopivan helppo ja yksinkertainen resepti minulle.
PS. Bounty-mousseni kilpailee CocoVin reseptikilpailussa, käykää äänestämässä Facebookissa ja voitte itsekin voittaa kivoja palkintoja!
V antoi vanhemmilleen joululahjaksi konserttiliput ja minä tarjouduin tekemään lounasta ennen iltapäivän esitystä. Halusin tehdä V:n vanhemmille mustapapumuhennosta, koska se sattuu olemaan tällä hetkellä lempiruokaani ja arvelin, että V:n äitikin voisi innostua uudesta arkiruoasta. Muhennoksen kaverina tarjoilin taas kerran maailman parasta leipää ja yrttivoita (voi + timjami + lipstikka). Jälkkäriksi halusin kuitenkin tehdä jotain uutta ja erilaista. Jääkaapissa oli jouluisten sinappitalkoiden jäljiltä paljon kermaa ja mieleeni hiipi monessa blogissakin testattu Glorian ruoan & viinin resepti, jossa kolmesta raaka-aineesta luodaan raikas lemon posset. Sanomattakin selvää, että juuri sopivan helppo ja yksinkertainen resepti minulle.
PS. Bounty-mousseni kilpailee CocoVin reseptikilpailussa, käykää äänestämässä Facebookissa ja voitte itsekin voittaa kivoja palkintoja!
Vaikka odotin jälkkäriltä paljon, olin todella yllättynyt miten hyvä lopputulos oli! Sitruuna maistui lopputuloksessa ihanasti, ei liian kirpeästi, ja vaikka jälkkäri on käytännössä vain kermaa ja sokeria, jäi sen syömisestä kuitenkin kevyt olo. Pinnalle lusikoin sokerissa pyöriteltyjä, sulatettuja pakastemustikoita ja innostuin vielä tekemään 80-luvulle unohtuneita kauralastuja, joihin löysin reseptin Pastanjauhajista. Ehdotan kansallista kampanjaa kauralastujen palauttamiseksi, aivan täydellisiä! Ihanan sitkeitä, makeita, helppoja ja nopeita. Keksipurkkini hupeni lounaan aikana kokonaan, en siis ole ainoa fani!
Lemon posset, neljälle
4dl kuohukermaa
1,5dl sokeria
1dl sitruunaa
+ pinnalle mustikoita ja jotain keksejä, jos haluat
Mittaa kerma ja sokeri pieneen kattilaan. Keitä noin 3 min koko ajan
sekoittaen. Nosta kattila liedeltä ja sekoita sitruunan mehu joukkoon.
Maista seosta ja lisää tarvittaessa sokeria tai mehua. Kaada seos 4 pieneen lasiin. Peitä tuorekelmulla. Nosta jääkaappiin ja anna hyytyä vähintään 2 t 30 min, mielellään yön yli. Tarjoa sellaisenaan tai keksien tai marjojen kanssa. Koristele halutessasi sitruunankuoriraasteella tai -suikaleilla.
Kauralastut
50g voita
2dl kaurahiutaleita
1rkl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1dl sokeria
Sulata voi kattilassa ja anna jäähtyä hetken aikaa. Lisää joukkoon muut aineet puuhaarukalla sekoitellen. Nosta taikinasta pellille leivinpaperin päälle pieniä nokareita. Jätä nokareiden ympärille reilusti tilaa (n. 10 cm), koska lastut leviävät pellillä lämmetessään. Paista 200-asteisen uunin ylätasolla noin 5 minuuttia.
6 kommenttia:
Toissapäivänä siivosin keittiön kaappeja ja törmäsin kaurahiutaleisiin, joille kuumeisesti mietin käyttöä. Tässähän se tuli - iso kiitos :-)
Oho. Tein tismalleen saman jälkkärin perjantaina kauralastuineen kaikkineen ja ehdottomasti kampanjassa mukana!
(Ja suosittelen kokeilemaan possettia myös appelsiinilla, jopa vielä parempaa mun mielestä.)
Ulla, jee, kauralastujen uusi maailmanvalloitus on siis alkamassa!!
J, mikä sattuma!!! Mut mahtava toi appelsiinivinkki, pitää heti testata. Rakastan appelsiinia muutenkin, mut etenkin suklaan kaverina. Saiskohan sitäkin tungettua messiin?
Hmm, totta. Perjaatteessa miks ei? Ehkä jos lisäis valmiiseen, vielä hyytymättömään tuotteeseen sulaa suklaata!? Kokeile ja kerro!
Kiva, että olet takaisin! Olen kaivannut blogisi postauksia :)
Kauralastut nousuun!
Aww, kiitos Sofia! On kyllä aivan mieletöntä saada tällaisia kommentteja, blogi-into rämähtää heti päälle <3
Lähetä kommentti