3.9.2012

Tutun pastan paluu

Blogimaailmassa yksi hyväksi todettu resepti yleensä päätyy aika moneen blogiin. Chicling-blogin Hanna on miehensä kanssa kirjoittanut Safkaa-kirjan, jonka paljon hehkutettu avokadopasta löysi vihdoin tiensä myös tänne. Mutta minulla tarina avokadopastasta ulottuu oikeastaan jo kauemmas - kuka muistaa yritykseni jäljitellä samaista Raflan avokadopastaa vuodelta 2010? Hihkuinkin riemusta, kun resepti on nyt vihdoin julkaistu ja meidän kaikkien kokeiltavissa! Kirjaa en vielä omista, mutta täytyyhän se hankkia koristamaan meidänkin kirjahyllyä. Minä jos joku olen simppeleiden, mutta herkullisten arkireseptien fani.

Tuunasin pastan jokiravuilla, sillä Raflassa aikoinaan syömässäni pastassa oli myös jokirapuja / katkarapuja. Ja toimii! Huh! Jes, tätä pian uudelleen. Mahtavaa, helppoa, nopeaa ja silti spesiaalia arkiruokaa.

Seuralainen, joka syö kuulemma yleensä turvallisesti, tykkäsi pastasta myös tosi paljon!

Avokadopasta
1 valkosipulinkynsi
½ chili (laitoin kokonaisen), poista siemenet
1 lime
2 kypsää avokadoa
suolaa
mustapippuria myllystä
n. 0,5dl oliiviöljyä
kourallinen basilikaa
kourallinen lehtipersiljaa
30g/1dl raastettua pecorinoa
30g/1dl raastettua parmesaania
pastaa

+ jokirapuja

Pilko valkosipuli ja chili pieneksi ja laita ne tarjoilukulhoon, purista limen mehu sekaan. Halkaise avokadot, poista kivet ja kuutioi avokado kuoressaan pieniksi paloiksi. Kaiverra avokadot kulhoon, lisää mukaan hienonnetut yrtit ja raastetut juustot. Lisää myös suola, pippuri, oliiviöljy, sekoita huolella. Maista, lisää suolaa tarvittaessa.

Keitä spaghetti al denteksi, ota vähän keitinlientä talteen. Lorauta keitinvettä avokadosoossin sekaan / lisää oliiviöljyä (jos haluat notkeampaa kastiketta), sekoita pasta ja soosi keskenään (ja lisää joukkoon jokiravut). Raasta halutessasi pinnalle lisää juustoa ja rouhi mustapippuria kruunaamaan annos.

2 kommenttia:

Jonna kirjoitti...

Tämä siis ilmeisesti määriteltiin epäturvalliseksi syömiseksi ;-)

Safkaa on ihan mahtava kirja, ainoa huono puoli on, ettei tiedä, mistä aloittaa ;-)

Pitkä kirjoitti...

Heh, joo tää oli aika vaarallinen ruokalaji :) Ei vitsi, en malta odottaa et saan sen kirjan hankittua...