5.9.2012

Makumatkalla Helsingissä

Pyysin jo jonkin aikaa sitten ihanan Onneksi-blogin Tiian kanssani kiertelemään Helsingin uusia ruokatulokkaita. Hyvä päivä, seura ja ruoka - tällaisia päiviä pitäisi olla useammin! Aloitimme kierroksen Iso-Roban Fafasista ja päädyimme maistamaan paljon hehkutettuja halloumilla, falafeleillä ja ties millä täytettyjä pitaleipiä. Söimme leivät aurikoisessa Ruttopuistossa (Fafa's on todella pieni ja kuuma) ja kymmenet ohikulkevat turistit todistivat epäeroottista ruoassa piehtarointiamme, sillä täyteen survottu pita ei todellakaan ole kaikista helpoin tai esteettisin syötävä. Molempien vaatteet oli kuorrutettu chilisoossilla ja jätimme lokeille mukavaa naposteltavaa pitkin maata. Mutta olihan se hyvää, pakko syödä uudelleenkin (en silti suosittele ekoille treffeille, ellei treffikumppanilla ole ruokafetissi).

Hankala syödä, hankala kuvata.

Jatkoimme matkaa Töölöön Runeberginkadulle paljon hehkutettuun Yobotiin. Rakastuin, menin heti seuraavana päivänä uudelleen. Parasta frozen yogurtia. Kipon vastaava on oikeasti pahaa, luulin sen perusteella, ettei kyseinen herkku ole omaan makuuni, mutta olin onneksi väärässä. Yobotin parhaita puolia on ihana Tom, jonka asiakaspalvelun jälkeen on pakko hymyillä loppupäivä. Tiia veti oman jogurttinsa marjoilla, itse ladoin joukkoon kuutta eri suklaanamia. Mahtavaa.

Tulen hyvälle tuulelle jo kirjoittaessani tätä postausta.

Tällaisia makumatkoja pitäisi toteuttaa useamminkin! Molemmat paikat ovat edullisia, Fafasin pita (n. 8,50€) on tosin kalliimpi kuin perus kebabpaikan, mutta en lähtisi kyllä vertailemaan taskuja muutenkaan toisiinsa. Yobotissa maksetaan annoksesta painon mukaan, molemmilla kerroilla selvisin parilla eurolla. Tosin ei tuottaisi ongelmaa satsata purkkiin kympin annosta, Yobotin frozen yogurtia voisi syödä saaveittain.

Valkoinen frozen yogurt valkoisessa purkissa valkoisella pöydällä. Haastavaa.

7 kommenttia:

Anna kirjoitti...

"kymmenet ohikulkevat turistit todistivat epäeroottista ruoassa piehtarointiamme"

Parasta :DD

Pitkä kirjoitti...

:D no se kuvaa aika hyvin sitä touhua, en oikeasti juurikaan liioitellut!

Hannele kirjoitti...

Minusta Yobot vois ihan hyvin muuttaa Ouluun. En pistäisi pahakseni.

Pitkä kirjoitti...

Yobot vois kyllä levittäytyä koko Suomeen, sen verran maukasta!!

Tiia kirjoitti...

Hahaa :DD Melkoista piehtarointia tosiaan! Mutta oli se vaan sen arvoista. Ottakaamme toki joskus uusiksi pitalla tai ilman - oon nyt vissiin ainakin loppuvuoden täällä. :)

Ja ai jaa, se oli nyt se Ruttopuisto. Jossakin oon joskus törmännyt pelkkään nimeen ja ihmetellyt sen lähes Kolera-altaaseen verrattavissa olevaa vetovoimaa...

Pitkä kirjoitti...

Ehdottomasti joo uusiksi! Ja hyvä että Helsinki saa susta edelleen vahvistusta - onko uusi koti ja työ jo löytyneet? Ruttopuisto on onneksi nimeään mukavampi puisto, ainakin kun paistaa aurinko <3 Kolera-allas sen sijaan on yhtä ällö kuin nimensäkin!

Tiia kirjoitti...

Jo vain, duuni Helsingistä ja kämppä täältä rajan takaa Espoosta! Viestittelen taas joskus, jahka tämä elämä tästä taas asettuu uomiinsa... :)