6.9.2012

Idiootin jälkiruoka

Ole hyvä, tässä on maailman helpoin arjen jälkiruoka. Teen tätä, kun olemme terveyspäissämme ostaneet hedelmäkulhon täyteen omenoita, mutta unohtaneet syödä ne. Harva asia on niin inhottavaa, kuin syödä pehmenneitä, jauhomaisen nahkeita ja mauttomia omenoita. Ynh. Tämä jälkkäri vaikuttaa ehkä tylsältä, mutta oikeasti maailmasta tulee paljon parempi, kun otat jälkkärikulhon mukaan sohvan pohjalle, sytytät kynttilän ja pyydät kaveria hieromaan jalkojasi, kun itse uppoudut omenoiden ja Salkkareiden maailmaan. Ihanaa, kun syksy on vihdoin täällä!

Arkikin voi maistua hyvältä!

Omenaherkku
ylijääneitä omenoita, esim. 2 isoa
voita (n. 2rkl)
sokeria
hunajaa
kanelia

+ vaniljarahkaa / vaniljakastiketta / vaniljajäätelöä

Kuori omenat ja pilko ne kuutioiksi (ei ihan pieniksi). Sulata pannulla voita ja lisää joukkoon omenat. Paista, mausta sokerilla, hunajalla ja kanelilla. Paista, kunnes omenat ovat mukavasti pehmenneet, mutta eivät ole vielä täysin muussaantuneet. Tarjoile vaniljakastikkeen, vaniljarahkan tai vaniljajäätelön kaverina!

8 kommenttia:

Liinu kirjoitti...

Samaa arkiherkkua syödään meilläkin! Ihan mahtavaa vaniljarahkan kanssa :)

Hannele kirjoitti...

Totta joka sana. nam.

Pitkä kirjoitti...

Aamen!

Tusla kirjoitti...

Terveyspäissään, reps :D!
Ai kauheeta, mä taidan olla sitä ihan koko ajan näin syksyisin... Ei ne omenat ehdi edes pehmenemään!

Canelia kirjoitti...

Näyttääpä houkuttelevalta, kelpaisi! Tuohon tapaan käsitellyt omenat sopivat muuten kivasti myös kakun päälle, jos nyt unohdetaan kokonaan se terveyspäissään oleminen. :)

Jonna kirjoitti...

Ihan samaan sorrun terveyspäissään omenatiskille, mutta ei haittaa enää. Tämän herkullisempaa hävikin ehkäisyä olekaan.

Janna kirjoitti...

Aah, ihanaa, just jotain tällaista reseptiä oon kaivannut. Mulla on säkillinen oman (äidin) pihan omenoita enkä oo tehnyt niistä vielä mitään. Ihanaa ettei tähän tuu vehnää, täydellistä mun kannalta! :))) Teen ehkä huomenna. Ja soitan sulle ehkä huomenna.

Pitkä kirjoitti...

Tää on kyllä hyvä syysresepti, kun omenoita pursuaa joka puolelta :) Itsekin olen onneksi päässyt osingoille jo kahden eri kaverin omenapuusta!!

Canelia, mahtava idea!! Pitääkin kokeilla joskus!