10.4.2012

Kakku kodin perustarpeista

En edes viitsi kertoa millaista ahmimispääsiäistä olemme viettäneet. Olen hoitanut flunssaani suklaalla (kakussa ja munissa), persikkajäädykkeellä, lampaalla, kanttarellikastikkeella, thaisalaatilla, valkosipuliperunoilla, poppareilla, siiderillä, hedelmärakeilla, juustoilla, mämmillä, tuorejuustolevitteellä ja vaalealla leivällä. Ja tadaa, olen jo parantunut! Kotiuduimme sukulaisreissulta myöhään lauantaina, jonka jälkeen kotona odotti taas ihan normaali ruokavalio. Sunnuntaina V erehtyi sanomaan makkaraperunoiden jälkimainingeissa kaipaavansa jotain makeaa ja siinä vaiheessa minä olin jo juoksemassa kaivamaan keittiön kaappeja. 

Perustelin leipomista niillä tyypillisillä itsepetoksilla; nyt on pyhä, kaapit pitää saada tyhjennettyä muuttoa varten, tämähän on oikeastaan terveellistä... Tuntia myöhemmin uunista kuoriutui soveltamani marjakakku, joka oli oikeasti älyttömän hyvä. Ja riittoisa, sillä vaikka olen syönyt sitä nyt kaksi päivää neljän palan päivävauhdilla, on kakusta vielä puolet jäljellä. Mutta en valita, sillä tämähän oli terveellistä...

Älkää pelästykö, kakku ei ole homeessa - se vain näyttää siltä! Marjakakuissa on se huono puoli, että värit muuttuvat uunissa muhiessaan vähintäänkin luontaantyöntäviksi. Mutta jos kotoasi on löytynyt esim. hometta ja haluat juhlistaa sitä ystäviesi kanssa, tässä on täydellinen kakku tilanteeseen. Tämä on muutenkin hyvä peruskakku ja koostumus pysyy hyvän kosteana. Ja onhan tässä jotain keväistä, vaikka marjat ovatkin pakkasesta.

Kaikki maistuu paremmalta kuorrutettuna. 
Mustikkakermavaahto on muuten älyttömän hyvää myös sellaisenaan.

Pitkän "homeinen" marjakakku
2 munaa
3dl sokeria
200g sulatettua margariinia/voita
2dl jogurttia
5dl vehnäjauhoja
1tl ruokasoodaa
1tl vaniljasokeria
0,5tl suolaa
3dl marjoja (laitoin mustikoita, puolukoita ja mansikoita) 

Kuorrute
2dl kermaa
2rkl sulatettuja mustikoita
0,5-1dl tomusokeria

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää munavaahtoon sulatettu margariini, jogurtti, kuivat aineet ja marjat. Sekoita mahdollisimman vähän. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun irtopohjavuokaan (24cm) ja paista 175 asteessa noin tunti (minulla meni reilu tunti, ennen kuin keskiosasta ei enää irronnut taikinaa tikkuun). Suojaa kakku jossain vaiheessa foliolla, jos se alkaa ottamaan liikaa väriä.

Anna kakun jäähtyä kunnolla. Vatkaa kuorrutteen aineista kuohkea mustikkakermavaahto, lisää tomusokeria oman maun mukaan. Kuorruta jäähtynyt kakku ja tarjoile.


5 kommenttia:

Jonna kirjoitti...

Olet siis elävä todiste, että flunssaan ei tarvita lääkkeeksi mitään superfoodia, popparitkin käy ja suklaa.

Tuo mikään homekakku ;-), näyttää erinomaisen raikkaalta ja mehevältä mustikkakakulta.

Pitkä kirjoitti...

Hih, ei tosiaankaan tarvittu yhtään gojia häätämään räkätauti, jes! Homekakku oli itseasiassa V:n nimitys, kun yritin sitten tarjota tätä jälkkäriksi. Mulle käy kyllä kaikki, homeella tai ilman, kunhan siinä on sokeria!

Inka kirjoitti...

Mieletön idea toi, että jos "kotoasi on löytynyt esim. hometta ja haluat juhlistaa sitä ystäviesi kanssa, tässä on täydellinen kakku tilanteeseen." :D :D mie varmaan tuollaisella epätoivon hetkellä tekisinkin kakun :)

Pitkä kirjoitti...

Hih Inka, hyvä asenne! Nyt sulla on hyvä olla tämä resepti takataskussa, jos vahinko joskus yllättää.

Sari - CampaSimpukka kirjoitti...

Eikä tuo miltään homeiselta näytä:))