28.2.2011

Suolainen pannukakku

Tarjoilin siskoni tekemään pitsapannaria synttäreilläni jo viime vuonna, ja tänä vuonna tein oman version. Oli kiva yllätys, kun huomasin Pumpkin Jamin Marinkin tehneen hiljattain suolaista pannukakkua, ja niinpä otin taikinapohjan reseptin sieltä. Täytteet tulivat omasta päästä. Toimi muuten tosi hyvin! Pientä säätöä oli ehkä valmiin pannarin pohjan kosteuden kanssa (johtui ehkä kirsikkatomaateista?), jonka imeytin lopulta keittiöpyyhkeeseen. Suosittelen kyllä kaikille tätä! Tosi, tosi, tosi helppo ja hyvä, ja täytteet voi soveltaa aika pitkälti oman jääkaapin pohjalta. Olisin laittanut tähän aurinkokuivattuja tomaatteja pieneksi hakattuna, mutta unohdin ostaa niitä. Iskin ne kyllä tuohon reseptiin, sillä suolasattumat toimivat varmasti tosi hyvin aika pliisun pohjan kanssa. Nyt feta toimi kohokohtana.

Kuva on aika puuroa, mutta saatte varmaan ideasta kiinni.

Suolainen pannukakku (pellillinen)
Pohja
4 kananmunaa
8dl maitoa
4,5dl vehnäjauhoja
1tl suolaa
2rkl öljyä

Täytteet
paketti fetaa
punasipuli
kirsikkatomaatteja ja/tai pieneksi hakattuja aurinkokuivattuja tomaatteja
2 valkosipulinkynttä
pestoa, pieniä "nokareita" siellä täällä

Riko munat kulhoon ja vatkaa rakenne rikki. Lisää joukkoon 4dl maitoa ja vatkaa jauhot hiljalleen joukkoon, koko ajan sekoittaen. Vatkaa mukaan loput maidosta, sekä öljy ja suola. Anna turvota 15-30 min. Valmistele sillä aikaa täytteet. Lisää taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja levitä täytteet tasaisesti. Paista 200-asteisessa uunissa reilut puoli tuntia.

9 kommenttia:

Italiansalaatti kirjoitti...

Kuulosta hyvältä!!..Ja varsin italialaiselta, itse asiassa! :D Voisin soveltaa reseptiä ja vaihtaa tavallisen maidon riisimaitoon ja jauhot täysjyvään? (täältä ei saa laktoositonta maitoa, harrastan paljon riisi-ja soijamaitoa) Muita aineksia löytyykin aina kaapista!! :) Hauskaa alkuviikkoa!

Pitkä kirjoitti...

Varmasti toimis riisimaidolla ja etenkni täysjyväjauhoilla - olisin laittanut niitä itekin, jos olisi ollut kaapissa. Ihanaa viikkoa sinnekin!

Mari kirjoitti...

Suolainen pannari on kyllä tosi iisi ja maukas tarjoiltava. Etenkin, kun on tämmönen jännäri, joka ei uskalla leipoa sitä perinteistä pizzaa. (En oo vieläkään saanut ostettua sitä pizzakiveä...)


Ps. Näin viime yönä unta, jossa sä ja V olitte muuttaneet vanhaan rintamamiesomakotitaloon ja kalustaneet sen ihan överihienosti vanhoilla ja uusilla huonekaluilla. Olin niin kade!

Pitkä kirjoitti...

Mari, nyt ostoksille! Se pitsakivi on kyl ihan mahtava. Ja toivotaan et sun uni olis enneuni :)

Anonyymi kirjoitti...

Oli sitten tosi hyvä pannari! Nuo täytteet tekivät pannarista maukkaan. Tätä tulee varmaan tehtyä toistekin.

Pitkä kirjoitti...

Ja eiks ollutkin ihanan helppo? :)

Anonyymi kirjoitti...

Tein jo toisen pannarin tällä ohjeella. Oli tosi helppo, ja kaiken lisäksi helppo tehdä muunnelmia. Meillä on muutaman päivän aikana käynyt useampi vieras joille olen tätä tarjonnut. Tein hieman toisenlaisen täytteen tuohon toiseen pannariin joka myös maistui jokaiselle. Ohje on myös lähtenyt mukaan. Olen varma että tätä ohjetta tulen käyttämään vielä monta kertaa.

Pitkä kirjoitti...

Mäkin teen tätä taas huomenna, kun tulee askarteluvieraita. Maailman helpointa ja nopeinta, kun pitää saada tarjottavaa monelle!

Keltainen villasukka kirjoitti...

Jo vain! Taas eksyin tutuille sivuille ja maukasta tuli. Kiitos tästä. Menee jakoon! :)