4.10.2010

Makeat teeleivät

Uusi MeNaiset tuli viime torstaina ja käänsin sen tietysti heti reseptisivulle. Teemana oli aamiainen ja ensimmäinen resepti oli kardemummateeleivät. Kuulosti uudelta ja ihmeelliseltä. Teeleipiä on tullut tehtyä, köh, aika monta kertaa, mutta ei tätä ennen makeita! Ohje näytti niin helpolta, että pakkohan se oli panna heti kokeiluun. Ohjeessa kehotettiin tekemään kaksi teeleipää ja jakaa ne paloihin. Leivoin neljä pienempää ja kauniisti pellille mahtuivat. "Leikkasin" leivät kahteen osaan ja pistelin ne haarukalla. Sitten uuniin paistumaan. Niin simppelit ja nopeat.

Teeleivät kehotettiin nauttimaan voin tai hillon kera. Kokeilin sekä Oivariinia että mansikkahilloa. Koska teeleipä oli makea, hillon kanssa se oli vähän äklö - kallistun siis voin puoleen. Vika on ehkä minussa, mutta kannatan edelleen suolaisia teeleipiä. Kardemummasta tuli koko ajan chai latte (?) mieleen, enkä ole mikään chain fani. Hyviä, mutta ei mun juttu.


Kardemummateeleivät, 4 kpl
3 dl vehnäjauhoja
3 dl kaurahiutaleita
1 rkl leivinjauhetta
½ tl suolaa
2 rkl sokeria
1 rkl kardemummaa
1 dl rypsiöljyä
2 dl kermaviiliä

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Yhdistä kuivat aineet kulhossa. Lisää öljy ja kermaviili seokseen. Painele taikina leivinpaperin päälle neljäksi pyöreäksi levyksi. Jauhota kädet, jotta taikina ei tartu sormiin. Jaa levyt kahteen osaan ja pistele haarukalla. Paista uunissa keskitasolla noin 15 minuuttia. Tarjoa teeleivät lämpiminä voin tai mansikkahillon kanssa.

p.s. Yhteishyvän ruokavihkosessa oli helpot ja hyvännäköiset porkkanaskonssit - pakko kokeilla!

2 kommenttia:

Janna kirjoitti...

Nää oli kyl mun juttu! Varsinki just voin ja juuston kaa. Mulleki tulee Me Naiset, mutten yhtään huomannu tätä reseptiä siellä. Siinä aamiasreseptiaukeamalla oli munakokkelin ohje, ja siihen käskettiin laittaa (ruoka)kermaa, karseeta! Kyl mun mielestä kokkeli on yks semmosista ruoista että sitä on ihan turha lähteä tekemään jollain laittikermalla. Siin raivoissani varmaan sitte missasin myös nää ihanat teeleivät. Nams ja mums.

Pätkä kirjoitti...

Ruokakerma, hrrrrr.