10.10.2010

Skonsseja


Olen ihan hurahtanut teeleipiin! Hmmm.. ehkä nämä ajaa suolaisina muffinssien virkaa. Iskin heti silmäni ohjeeseen Yhteishyvän ruokaliitettä selatessani. Vaikutti niin helpolta. Tein suoraan tuplasatsin, sainpahan porkkanoille käyttöä. Ajattelin tunkea nämä pakkaseen (tai Pitkälle, jos maku on kamala).
 
 Jee, kyllä mekin saatiin näitä kotiin, vaikka maistuivatkin tosi hyviltä! T. Pitkä

Hyviä olivat! Tykkäsin enemmän kuin porkkanateeleivistä...tosin rieskat oli ehkä parempia. Tein 18 kappaletta ja paistoaika oli kyllä lähemmäs 20 minuuttia. Pohja tummui, pinta ei niinkään. Enkä suosittele tehosekoitinta apuvälineeksi, siirsin koko mömmön kulhoon ja sekoitin ihan kädellä. Käytin Emmental-raastetta, vaikken mikään emmental-fani olekaan, mutta juustoraaste maistui kivana vivahteena, eikä hallinnut makua liikaa. Söin Oivariinilla, mums, mums.

Porkkanaskonssit 18 kpl 

8 dl vehnäjauhoja 
1 tl suolaa 
4 tl leivinjauhetta 
100 g margariinia 
2 dl vahvaa juustoraastetta, esim parmesaania 
4 dl porkkanaraastetta 
2 dl maitoa 

Sekoita kaikki ainekset monitoimikoneen leikkuuterällä nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Leivo taikinasta pallosia ja nosta ne leivinpaperoidun uunipellin päälle. Painele pallot hieman littaniksi. Paista heti 225-asteisen uunin keskitasolla 12–15 minuuttia. Tarjoa lämpiminä juuston tai marmeladin kanssa.

2 kommenttia:

Annukka kirjoitti...

Kiitti vinkistä, tein näitä eilen aamupalalle. Ihan loistoresepti näin väliaikaisesti koneettomaan keittiöön! Parmesaaniraastetta käytin ja toimi oikein mainiosti. Nyt etsiskelenkin jotain toista sekoita-vain-aineet- leipäohjetta.. Taidan päätyä teeleipiin.

Pätkä kirjoitti...

Niin helppo tosiaan, ei pahemmin tarvinnu apuvälineitä!