1.12.2012

1 + 1 = jättebra

Hei kaikki. Olen quesadilla-addikti. En enää kehtaa ostaa kaikkia mustapapuja lähikaupastamme ja vaihtelukin voisi virkistää, joten oli pakko kehitellä uusi quesadillatäyte. Törmäsin tänään netissä ohimenen Jamie Oliverin guacamolella täytettyihin quesadilloihin! Joku saattaa muistaa nämä ylistämäni guacamole grilled cheese sandwichit, joita on ollut kova ikävä. Päätin luottaa alastomaan kokkiin (vaikka Nyt-liitteen mukaan alkuperäinen alaston kokki on söpö Antto Melasniemi) ja marssin lähikauppaan ostamaan avokadoa, joka sekin on nykypäivänä aika mainstreamea. Arvaatte varmaan mihin viittaan.


Guacamolen, tortillan ja juuston yhdistelmä ei onneksi ollut huono. Ei kiilannut mustapapuquesadillojen tai grilled cheese sandwichin ohi, mutta hell yeah, olihan nää hyviä. Täydellinen perjantain hirmumyrskytarvonnan pelastus. Kylkeen vielä kolaa ja jälkkäriksi bountymoussea, viikonlopun onnistuminen oli sinetöity sillä hetkellä. Tai oli se muutenkin, sillä parisuhde täytti maanantaina kuusi vuotta ja vietämme tänä viikonloppuna extravaganzaa. V suunnittelee lauantain ja minä sunnuntain. Laatuaikaa kahdestaan, en aio valittaa, vaikka ensi viikolla on kaksi tenttiä ja yhden kirjallisen työn palautus. Joskus on pakko muistaa laittaa asiat tärkeysjärjestykseen: 1. söpö poikaystävä ja jaetulla sijalla täydellinen lohturuoka. Ah. Mukavaa viikonloppua!

 Ranskankerma oli aika tarpeeton, sillä guacamole on itsessään niin kermaista.
Guacamolequesadillat
2 kypsää avokadoa
puolikas punasipuli
1 tomaatti
puolikkaan limen mehu
pippuria
suolaa
korianteria
6 tortillaa
juustoa (ei liian suolaista, kermajuusto tai mozzarella sopii hyvin)

Muussaa avokadot haarukalla (siis koverra ne kuorista ensin), saa jäädä kokkareita! Pilko tomaatti ja punasipulin puolikas pieneksi, sekoita avokadon joukkoon. Lisää joukkoon mustapippuria ja ripaus suolaa. Silppua joukkoon vielä korianteria ja purista puolikkaan limen mehu. Levitä pöydälle tortilla, levitä toiselle puolikkaalle guacamolea ja toiselle puolelle juustoa. Taita tortilla keskeltä ja paista molemmin puolin kuivalla pannulla.

2 kommenttia:

Sofia kirjoitti...

Aah, näyttääpä hyvältä!

Ja tossa kuvassa vielä tuo kokislasi sitruunalla ja jäillä!
Se on muuten kiva se ääni, joka lähtee kun kippistelee jääpaloilla ja sitruunalla maustettuja kokislasillisia. Äänestä JA mausta tulee ihan lapsuuden etelän matkat mieleen :)

Pitkä kirjoitti...

Vielä parempaa, se on limeä! Ah, mä muistan myös yläasteen liikuntatunnit kun hikoiltiin Cooperin testissä ja haaveiltiin jääkylmäsä kolasta jäillä. Ah.