30.11.2012

Bounty kupissa

 Superfood sopii myös kulinaristeille.

Olette saattaneet lukea jo useammastakin blogista superfoodien maahantuojan CocoVin järjestämästä reseptikilpailusta. Minäkin sain superruokapaketin, josta kuoriutui Kalaharin suolaa, kylmäpuristettua kookosöljyä, kaakaonibsejä ja goji-marjoja. Maistelin aineita aamusmoothieni seassa ennen reseptin kehittelyä, johon päätin ympätä kaikki neljä superfoodia! Kylmäpuristettu kookosöljy oli tuttu ennestään, olen käyttänyt sitä sekä sisäisesti että ulkoisesti (toimi hyvin ihottumaan), mutta muut aineet olivat vieraita. Olin kuullut goji-marjojen olevan pahoja, mutta joudun kyllä olemaan eri mieltä - yllättävän hyviä! Kaakaonibsejä heitin suuhun olettaen niiden olevan tummaa suklaata, mutta nehän ovat siis kaakaopavun palasia, eivätkä varsinaisesti kiilanneet suosikkilistalleni. Kalaharin suola taas on miljoonia vuosia vanhaa suolaa. Pohdittiin V:n kanssa milloin se menee vanhaksi? (Huono) vitsi.

Lopulta päädyin tekemään villin kokeilumoussen, josta tuli aika hyvä. Rakastan Bountya (sitä suklaapatukkaa siis) ja tämä mousse maistuu todella paljon siltä. Kannattaa siis kokeilla! Resepti on vegaaninen, kun käyttää vain kookoskermaa. Sokeria ei juuri tarvita, sillä kookoskerma on itsessään aika makeaa. Mousse on myös gluteeniton ja helposti varioitavissa. Sopii hyvin esimerkiksi pikkujoulutarjoiluksi, kun sekaan murentaa piparia ja lisää reseptin kanelin määrää.
 

Bounty-mousse, 4 annosta
4 dl kermaa (itse käytin 2 dl kookoskermaa ja 2 dl kuohukermaa)
130 g tummaa suklaata
1-2 rkl sokeria
1,5 rkl kookosöljyä
ripaus Kalaharin suolaa
0,5 rk kanelia
ripaus chiliä
0,5 dl kaakaonibsejä
0,5 dl goji-marjoja

Laita kattilaan 2dl (kookos-)kermaa, 1rkl sokeria ja ripaus suolaa. Kiehauta ja alenna lämmöt nolliit. Lisää paloiteltu suklaa ja sekoita, kunnes suklaa on sulanut. Lisää kookosöljy, kaneli ja chili. Anna seoksen jäähtyä. Vaahdota 2dl kermaa ja kääntele jäähtyneeseen suklaaseokseen (kookoskerman täytyy olla kylmää, jotta se vaahdottuu hyvin). Tarkista maku ja lisää sokeria tarvittaessa. Kookoskerma on itsessään aika makeaa, joten säästele sokerin kanssa. Lisää lopuksi nibsit ja goji-marjat ja annostele mousse laseihin. Jäähdytä pari tuntia jääkaapissa.

4 kommenttia:

Jonna kirjoitti...

Pakko olla samaa mieltä siitä kaakaosta, ei raakana kiilannut suosikkieni joukkoon. Mutta murennettuna kakussa toimi kyllä.

Hieno resepti, kookosöljy taisi jäädä meillä pysyvästi kaappiin - vaikka oletkin ensimmäinen ihminen, jonka olen kuullut pitävän Bountystä ;-) Teitä on pakko olla kyllä muitakin, ei kai se muuten siellä hyllyssä roikkuisi vuodesta toiseen.

Pitkä kirjoitti...

V:llä on kanssa joku ihan hirveä Bounty-trauma, eikä se saanut mousseannostaan alas, kun sillä tuli mieleen se "ällöttävä kookossydän". Bounty on selvästi kuin sinihomejuusto tai oliivit - love it or hate it :)

Toivottavasti Bounty-tykkääjiä tosiaan on muitakin! Muuten mun tsäänssit päästä Henryn kainaloon on aika pienet. Toi kookoskerma oli muuten mulle myös uusi tuttavuus, mutta tosi hyvää! Ja maksoi vähemmän kuin tavallinen, mikä oli tosi yllättävää!!

Mari kirjoitti...

Heeeiiii, mäki tykkään Boutysta! Ja toden totta, aika harvinaisia tapauksia ollaan :D

Pitkä kirjoitti...

Jee Mari, hyvä kun tunnustit, niin en tunne itseäni enää niin oudoksi :)) Ollaan saatu kunniakkaasti pidettyä patukka markkinoilla aika monta vuotta, jatketaan hyvää työtämme!