14.4.2012

Taivaallinen fudge

Minuun iski pari päivää sitten hirveä limen ja valkosuklaan himo. Halusin tehdä jotain helppoa ja nopeaa (niin kuin aina), mutta en tosiaankaan halunnut turvautua Valion maustettuun rahkaan, joten annoin googlen laulaa. Olin tyrmistynyt, kun eksyin Kinuskikissan sivulle, sillä leivontablogit ovat asia erikseen ja pidän niiden reseptejä yleensä liian haastavina tällaiselle arkiselle ruoanlaittajalle. Lime-valkosuklaafudge kuulosti kuitenkin niin hyvältä ja helpolta, etten voinut vastustaa kiusausta. Resepti on alunperin Hemmets veckotidning -lehdestä ja huh huh, miten hyvä resepti se onkaan. Voiko fudgea syödä joka päivä? Miksei kukaan kertonut miten helppoa on tehdä itse jotain näin hyvää? Hurahdin aivan totaalisesti. Vein tätä Miksun järjestämälle brunssille ja söimme tätä suurin piirtein kilpaa, vaikka jo ensimmäinen pala vei makeannälän. Vein myös loput mukanani, koska halusin syödä kaiken itse... Huh.

PS. Miksun mielestä nämä maistuivat key lime pielta. Osaatte siis aavistaa miten järkyttävän hyviä nämä olivat.

Mitä teen, kun nämä loppuvat kesken? Pelottaa.

Lime-valkosuklaafudge, n. 40kpl
200 g valkosuklaata
2 limeä
2 dl kuohukermaa
3 dl sokeria
100 g voita

Rouhi valkosuklaa. Pese limet huolellisesti ja raasta kuoret hienoiksi. Mittaa kuohukerma, sokeri ja voi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä koko ajan sekoitellen 8-10 minuuttia. Lisää valkosuklaarouhe, limen kuoriraaste ja purista joukkoon yhden limen mehu. Sekoita, kaada leivinpaperilla vuorattuun reunalliseen vuokaan (20 x 20 cm) ja nosta jääkaappiin jähmettymään.
Leikkaa parin sentin kokoisiksi annospaloiksi. Säilytä makeiset kylmässä.

5 kommenttia:

Pikku Leijonan Emäntä kirjoitti...

Ei tämmöisiä ohjeita saa julkaista jos on juuri vakavissaan päättänyt hieman keventää syömäpuolta..;) Voi elämä sentään, nyt tarvittaisiin taas hurjan paljon lujaa tahtoa. Nää on ollu varmana huippuhyviä :)

Pitkä kirjoitti...

Nyt sun kannattaa kyllä lykätä kevennystä ainakin päivällä, sillä eihän sunnuntaina kannata aloittaa ja tätä reseptiä et tosiaankaan halua missata :)

kte kirjoitti...

Ihanalta näyttävä ja herkulliselta kuulostava resepti.. ja vaikuttaa helppotekoiseltakin! Tää sai kunnian olla eka Twitter-linkitykseni ;)

Pitkä kirjoitti...

Oi, kiitos kunniasta! Nää oli kyllä just niin helppoja, miltä vaikuttavatkin :)

Peurankello kirjoitti...

Laitoin kirjanmerkkeihin, ihan kaiken varalta :))))))