21.8.2011

Paljon onnea vaan!

Juhlimme tänään V:n siskontytön synttäreitä - neito täytti jo vuoden! Aika kuluu pelottavan nopeasti, juurihan valmistin crostineita söpöliinin ristiäisiin. Tänäkin vuonna tarjoilupöytään toivottiin jotain kivaa sormisyötävää ja ensimmäisenä mieleeni tulivat Raunan blogipiknikillä tarjoilemat ihanat punajuurikeksit. Alkuperäinen resepti on Elle mat & vin -lehdestä. Rauna koosti kekseistä "hampurilaisia", joiden välissä olin aivan suussasulavaa vuohenjuustotahnaa, itse taas jätin keksit ilman kantta ja laitoin päälle vähän rucolaa.

Jos ette jaksa tehdä näitä keksejä, tehkää edes vuohenjuustotahnaa - se on aivan IHANAA! Sopisi moneen muuhunkin tarkoitukseen tai vaikka lusikoitavaksi sellaisenaan... (VAROITUS! Sitä tulee jäätelörasian verran.)

Lisäksi tein voitaikinasta, pinaatista, sipulista ja fetasta pieniä suolapaloja sekä kirsikkatomaateista, basilikasta ja helmimozzarellasta cocktailtikkuja. 

Suurin osa vieraista oli aikuisia, joille toivon näiden maistuneen.

Punajuurikeksit vuohenjuustotahnalla
Keksitaikina
2 keitettyä punajuurta
2,5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
60 g voita
1 dl raastettua parmesanjuustoa

Vuohenjuustotahna
500 g philadelphia-tuorejuustoa
0,5 dl ranskankermaa
200 g vuohenjuustoa
1 tl juoksevaa hunajaa
1 tl suolaa
2 tl mustapippuria

Keitä punajuuret pehmeiksi. Anna jäähtyä ja raasta. Sekoita kaikki keksitaikinan ainekset nopeasti yhtenäiseksi massaksi yleiskoneessa. Rullaa taikina pitkulaiseksi ja kääri kelmuun. Jäähdytä taikina jääkaapissa vähintään kolmen tunnin ajan. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Leikkaa taikinarullasta yhden sentin paksuisia paloja leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista uunissa noin 10 minuuttia, ja anna keksien jäähtyä pellillä.

Sekoita vuohenjuustotahnan ainekset yleiskoneessa. Mausta hunajalla, suolalla ja pippurilla. Lusikoi tahnaa keksin tasaiselle puolelle ja aseta toinen keksi ikään kuin kanneksi.

Voit myös unohtaa jäähdyttämiset ja vetää aineet sekaisin jo alkuvaiheessa. Huuhtelin punajuuret viileiksi kylmässä vedessä. Jauhoa saattaa joutua lisäämään aika reippaasti, minulla oli ainakin sen verran löllöä taikinaa, että jauhojen määrä varmaan tuplaantui... Taputtelin keksit suoraan pellille ja unohdin kaiken maailman pötköttämiset ja pyörittämiset.

7 kommenttia:

cua kirjoitti...

nuo punajuurikeksit kuulostaa kyllä oikein hyvälle, taidan kokeilla niitä itsekin tänään (: sain myös hyvän syyn ostaa taas kasan erilaisia juustoja..

Pitkä kirjoitti...

Toivottavasti tykkäät! Nyt tajusin, että unohdin kirjoittaa tosta paistoajasta - mulla se oli kyllä yli 10min, enemmänkin 20min. Huomaat kyllä milloin keksit ovat kypsiä.

j. kirjoitti...

Lääh. Teetkö mulle noitä punajuurikeksejä ja vuohenjuustotahnaa, kun tuun istuun iltaa punkkupullon kanssa? (nyt tuhannen kipeenä, mutta kunhan paranen!)

Pitkä kirjoitti...

Onnistuu! Mäkin oon hei kipeenä, tervetuloa mun paskojen leffojen maratoniin muutaman korttelin päähän, ohjelmassa myös viiltelyä ja einesruokaa.

j. kirjoitti...

Oooh, sounds super! :D
Mä paan muhimaan ajatuksen ja rommi auttaa, eli otan piilopullonkin sitäkin messiin!!

Anonyymi kirjoitti...

Hei mitä luulet, onko okei tehdä noita punajuurikeksejä edellisenä päivänä seuraavan päivän juhliin? Vai onko ne tuoreeltaan tarkoitus tarjota?

Pitkä kirjoitti...

On ookoo! Tein itsekin niin!