5.8.2011

"Hassu" raparperijuttu

Kaverini Tiina oli meillä pari päivää sitten laittamassa ruokaa. Tehtiin hyvää perunasalaattia ja ihania vuohenjuustocrostineita (joista ei ole kuvia tai reseptejä). Kokkailu ei mennyt ihan niin kuin elokuvissa, sillä keittiön kauan temppuillut viemäri lakkasi tyystin vetämästä ja minä taas poltin sormeni ottaessa uunista peltiä märällä patakintaalla. Haudoin kolmisen tuntia kädessä pakastimesta löytynyttä raparperipussia ja sillä välin huoltomies kävi avaamassa viemärin ja lähetti terveisiä vuokraemännälle Iso-Britanniaan, että keittiön putkisto on koottu aivan väärin. Sulaneiden raparperien jälkeen ei auttanut muu kuin ruveta leivontapuuhin seuraavana päivänä! En jaksanut tehdä suosikiksi muodostunutta piirakkaa vaan kaipasin vähän vaihtelua ja päätin kokeilla yhden kaverini tekemää raparperikakkua. Ilari toi minulle kerran maistiaisiksi kakkua ja se oli jäänyt kummittelemaan takaraivoon siitä asti. Iltsu laittoi reseptin tulemaan ja se oli ihanan helppo ja napattu Kotikokista. Raastoin mukaan tuoretta inkivääriä, olisi pitänyt laittaa enemmänkin. Kakku on muutenkin ihanan kostea ja ehdottomasti parhaimmillaan vasta seuraavana päivänä. Reseptiä voi kivasti soveltaa myös esim. mustikoihin.


Raparperikakku
100g sulatettua voita + 0,5dl öljyä
2dl sokeria
3 munaa
4,5dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
1prk ranskankermaa tai 1dl kermaviiliä

Täyte
n. 3dl raparperin paloja
0,5-1dl sokeria
1tl inkivääriä ja/tai kanelia


Vatkaa munat ja sokeri, lisää sekaan rasva, kuivat aineet ja ranskankerma.
Sekoita täytteen aineet. Kaada osa taikinasta kakkuvuokaan, lisää päälle kerros raparperin paloja, sitten taikinaa, sitten raparperin paloja ja päälle vielä taikinaa tai sekoita raparperit suoraan taikinan sekaan. Kaada vuokaan ja paista 175 asteessa 40-50 minuuttia.

Tarjoa esim. vaniljajäätelön tai vaahdotetun vaniljakastikkeen kanssa.

Ei kommentteja: