18.2.2013

Taikaletut

Onko kukaan muu koukussa TasteSpottingiin? Roikuin (taas) yhtenä iltana koneella ja silmiini osui niin yksinkertainen resepti seuraavan aamun aamupalalle, että hyvä kun maltoin edes nukkua! Arvatkaapa mitä tässä kuvassa paistuu?


Tuskin kukaan osasi arvata, että pannulla ei ole rasvan lisäksi muuta kuin banaania ja munia. Kokeilkaa itse, jos ette usko! Resepti on bongattu TasteSpottingin kautta From Away -blogista, jossa reseptin kerrotaan olevan blogihitti. Jännää! Kannattaa kurkata linkin takaa hienot blogikuvat, jotka peittoavat omat räpsyni mennen tullen. Tarjoilin letut jenkkityyliin voisulan, siirapin ja mustikoiden kaverina. Mums.



Kahden aineksen letut, n. kuusi lettua
2 pientä banaania + kolme munaa tai
2 isoa banaania + neljä munaa
+ voita
+ siirappia
+ mustikoita

Laita kulhoon kuoritut banaanit ja rikotut kananmunat, soseuta sauvasekoittimella, kunnes taikina on saanut vähän "ilmaa": Paista letut pannulla voissa molemmin puolin kullanruskeiksi. Tarjoile voinokareen, siirapin ja mustikoiden kanssa. Voit myös lisätä mustikoita taikinaan, jos haluat!

8 kommenttia:

Sofia kirjoitti...

Täällä ilmoittautuu yksi TasteSpottingiin hurahtanut.
Se on hieno mesta, jonne todellakin voi hukkua kokonaiseksi illaksi.

Ihanan simppelit letut. Tollasia meikäkin (ei todellakaan mikään aamuvirkku) voisi jaksaa väsätä vaikkapa joku sunnuntaiaamu :)

Tuplaespresso kirjoitti...

Ts-fani ilmoittautuu :) On se ihme mihin kaikkeen banaanista on. Bongasin viime kesänä Aussien MC sivustolta black banana ice cream ohjeen. Raaka-aineet: pelkkää banaania
http://www.masterchef.com.au/recipes/black-banana-ice-cream.htm

Pitkä kirjoitti...

Sofia, mä en ole yhtään aamuihminen, mutta jotenkin sain nää väännettyä. Jos mä pystyin siihen, kuka tahansa pystyy :))

Tuplaespresso, oon kans lukenut tommosen banaanijäätelöreseptin, mutta siinä mainittiin, että blenderin pitää olla joku tosi pro. Saiskohan noilla halpisvälineillä aikaiseksi? Pitääpä kokeilla, eihän siinä häviä kuin yhden banaanin :)

Virpi kirjoitti...

Onpa kiva letturesepti, pitää testata ehdottomasti!

Hannele kirjoitti...

Mahtava resepti!
Banaani on kyllä uskomaton raaka-aine. Kesällä tein banaanista ja mansikasta jätskiä. Banaanin tuoma kermaisuus oli hämmentävää.

Pitkä kirjoitti...

Kannattaa Virpi, nää kun on niin helppoja ja halpoja, ettei oo kauheesti menetettävää.

Hannele, oon samaa mieltä! Uskomatonta miten KAHDESTA aineesta saa aikaiseksi jotain tällaista?! Toi jätski kuulostaa myös hyvältä. Voikohan banaanista tehdä mitä tahansa?

Murska kirjoitti...

Cool! Tämä menee testiin!

Anonyymi kirjoitti...

No ehkä ei sianlihakastiketta, paitsi jos laittaa sianlihaa!