Olin viime syksynä kaverin valmistujaisissa, joihin joku ihana vieras oli tuonut tarjolle huumaavia marenkeja. Etsin tuon vieraan käsiini ja näpyttelin baarin hämärässä reseptin poikaystävän puhelimeen muistiin ("vaspaa aineet sekaisin"). Muutaman testikerran ja netin vinkkien jälkeen olen muokannut reseptiä vähän, mutta maku on edelleen se sama ihana, sillä Turkinpippurit sopivat marenkiin ihan uskomattoman hyvin. Salmiakki taittaa makeaa juuri sopivasti, eikä lopputulos ole liian ätläkkä. Marengit myös säilyvät pitkään kuivassa (jos niitä vain malttaa olla syömättä).
3 valkuaista
2dl sokeria
1dl Turkinpippuri crushia
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää sokeri hiljalleen samalla vatkaten. Lisää joukkoon crush ja annostele marenkimassa pellille. Paista 120 asteessa tunti. Ota lämmöt pois, avaa uunin luukku ja anna marenkien jäähtyä rauhassa uunissa.
7 kommenttia:
Nam. Samantapasta salmiakkimarenkia oon tehny käyttämällä salmiakkijauhetta. Niin. Hyvää.
Mä mietin, että näitähän voisi jalostaa ihan lopputtomiin. Marianne toimis kanssa varmaan aika kivasti. Ja rakastan Jymyjä, jos niitä murskais joukkoon!! Ah!
Täydellistä! Turkkarit on salmiakkien kuningas!
Voiko noiden tekeminen olla noin helppoa, kuin miltä tuo ohje kuullostaa? Vai onko tossa joku kohta, missä voi pahasti kompastua?
No ei oikein voi epäonnistua. Ekalla kerralla mun massasta tuli todella löysää, mutta päädyin paistamaan nekin ja lopputulos oli ihan samanmakuinen kuin "onnistuneemmallakin" massalla. Eli mitä tahansa kulhon pohjalla on, tyrkkää uuniin vaan :)
Eih, mistä näitä ohjeita oikein tulee :D! Mun blogi muuttuu tätä menoa sun blogin klooniksi, näitäkin on pakko kokeilla!
:D Heheeee. Meillä on selkeesti aika sama maku! Suosittelen kyl testaamaan näitä, superhelppoja ja toooosi addiktoivia :)
Mahtava idea! Olisi hienoa saada teidät ja muutkin bloggaajat mukaan Kananmuna-reseptikisaan. Lisätietoja täältä: http://karppisiskot.wordpress.com/2013/02/10/nyt-alkaa-kiekun-kananmuna-reseptikisa/
Lähetä kommentti